w razie innych zakupów ja polecam jeszcze foto-tip.pl (sprzętowo) ephoto.pl (materiały fotograficzne) - będzie też dla potomnychPowodzenia w zabawach!
w razie innych zakupów ja polecam jeszcze foto-tip.pl (sprzętowo) ephoto.pl (materiały fotograficzne) - będzie też dla potomnychPowodzenia w zabawach!
Ja mogę polecić fotonia.eu - tamron przyszedł szybko, był tani i ostry
a drobnicę szukam na mitoya.pl, żadnych zastrzeżeń
Ostatnio edytowane przez tdominiak ; 19-07-2013 o 20:18
Ja też swego czasu korzystałem z cyfrowe.pl i nigdy się nie zawiodłem. Także mogę polecić.
Kupował ktoś w accord-foto obiektywy? Jak to jest z tym ich sprawdzeniem ostrości oraz bf/ff ? Czy rzeczywiście ktoś kto kupił u nich dostał ostrą sztukę i był/jest w pełni zadowolony?
Kupowałem w accord-foto tamrona 17-50 i wszystko w porządku, aczkolwiek jestem z okolic i podjechałem na miejscu sprawdzić. Mają fajnie wyposażone mini studio do testowania obiektywów wraz z kartką do sprawdzania bf/ff. Obsługa kumata i profesjonalna.
Zawężenie dobrych sklepów internetowych w/w ( w domyśle poniwiera się: tanich) do kilku wymienionych nie jest dobre.Czyli te niewymienione są gorsze ?.W ciagu 10 lat kupiłem tą droga kilkadziesiąt sztuk sprzętu: od kilkudziesięciu złotych do kilku tysięcy w zasdzie u różnych sprzedawców..Żadnych problemów.IMHO polecanie wybranego sprzedawcy obarczone jest ryzykiem.Prosty przykład:W fimie x kupiłem sprzetu za 10k pln i przy zakupie następnego obiektywu wymęczyłem upust .Cena tego obiektywu była wyższa o 200 pln od ceny w jednej z firm w/w. lojalność wcale nie popłaca.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
ja polecam poza sklepami internetowymi zajrzeć też na takie serwisy jak tablica.pl lub sprzedajemy.pl, tam można bardzo ciekawe i przydatne rzeczy znaleźć, zarówno nowe jak i używane, a przy tym w dosyć niskich cenach
Na allegro jest multum sklepów, toteż najlepiej tam właśnie szukać bo są najniższe ceny.