Związek ma taki sam, jak (hipotetyczne) lampy "Jaś Studio Flash" - jak zamówisz odpowiednio duża partię, to Chińczycy nadrukują Ci wszystko co zechcesz (to importer, od dobrych kilku lat na rynku).
Związek ma taki sam, jak (hipotetyczne) lampy "Jaś Studio Flash" - jak zamówisz odpowiednio duża partię, to Chińczycy nadrukują Ci wszystko co zechcesz (to importer, od dobrych kilku lat na rynku).
eska, ale czytałem też w zagranicznym teście tych YN622 (YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review | FLASH HAVOC), że one właśnie wyzwalają lampy w LV (w sekcji "GREAT FEATURES"). Jednak jako pstrykacz niekomercyjny zanim dorzucę do 2000 PLN za lampy kolejne 360 na wyzwalacze, wolałbym mieć to sprawdzone ;-)
Ostatnio edytowane przez temp ; 27-03-2015 o 11:56
witam szukam taniego sposobu na wyzwolenie up300 w plenerze
5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic
Najtańszy jednokanałowy wyzwalacz radiowy chińskiej produkcji, na alle. bywają używane nawet od 40zł za zestaw (nadajnik+odbiornik).
Uprzedzając zastrzeżenia kolegów ("niepewny, sam błyska" itp): jeśli baterie (baterie, a nie akumulatory) są sprawne, a w pobliżu nie ma żadnego nadajnika radiowego (telefon jest nadajnikiem radiowym) to na typowych dystansach kilku metrów pewność wyzwalania jest bardzo zbliżona do 100%. Obrazowo: jeśli ktoś z telefonem w kieszeni oprze się o statyw na którym jest lampa i wyzwalacz, mogą być problemy, jak zacznie rozmawiać, wyzwalacz może "zacząć żyć swoim życiem". Jeśli się odsunie na 1m, problemów nie zaobserwowano.
Chyba, że potrzebujesz synchro z krótkimi czasami, to już nie będzie tanie.
a zasilanie w plenerze jak najtaniej![]()
5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic
np. dobrej jakosci przetwornica z zasilaniem z samochodu
odgrzebuję temat, otóż posiadam dwie lampy quantuum move 300 i wyzwalacze tej samej firmy. Niestety tak jak bylo tu wspomniane wcześniej w trybie live view lampy nie wyzwalają się. Czy ktoś doszedł może do tego jak i czym wyzwolić lampy w trybie lv ? Muszę robić zdjęcia swojej twarzy i nie wiem jak obejść ten problem![]()
dodam jeszcze, że kabel synchro dołączony do lamp nie wchodzi do mojego aparatu - canon 650d
Masz dokładnie ten sam problem, który miałem ja. Otóż Canon nie odpali lampy w trybie LV, jeśli na sankach nie zobaczy sprzętu z obsługą E-TTL. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z działaniem E-TTL w lampie Quantuum, chodzi tylko o relację body - sprzęt na sankach. Ja obszedłem ten problem kupując zestaw: to + 1 szt. tego. To drugie urządzenie ma wyjście na przewód synchro, który po podłączeniu do lampy - wyzwala ją. Co ciekawe, da się tym też zrobić zdjęcie z krótszym czasem synchronizacji niż 1/200s, służy do tego specjalny tryb Super Sync. Oprócz takiego zastosowania powyższy zestaw idealnie pracuje mi z systemówką 430EX włożoną do tego, dzięki czemu bardzo łatwo doświetlam portrety w plenerze![]()
Ostatnio edytowane przez temp ; 01-11-2015 o 23:20