Jak napisalem nie testowalem HSS - napisalem co bylo w specyfikacji aja robilem max z 1/250
Jak napisalem nie testowalem HSS - napisalem co bylo w specyfikacji aja robilem max z 1/250
Przyznaje błąd - nie doczytalem - czas blysku to 1/800 - 1/2000.
Postaram sie sprawdzic na dniach jak jest i dam znac
Witam! Mam lampy Qantum pt300 i wyzwalacz Yongnuo RF-603. działa wszystko jak należy. Ale dokupiłem lampę Oantum Move 300 i wyzwalacz z tą lampą nie współpracuje. Jak połączę lampę kabelkiem bezpośrednio z aparatu lampa błyska, a jak kabel włączę do wyzwalacza - nie błyska. Pt 300 działała bezprzewodowo, jak i przez kabel podłączony do wyzwalacza. spotkał się ktoś z czymś takim? Jakieś zabezpieczenie żeby kupić dedykowany wyzwalacz czy jakaś usterka lampy?
A włączyles na lampie Move przycisk SLAVE?
Raczej tak. w poniedziałek będę mógł to jeszcze sprawdzić, ale ten przycisk nie ma chyba nic wspólnego jeżeli chodzi o wyzwalanie błysku przez kabel lub wyzwalacz radiowy. Ten przycisk jest do włączania i wyłączania fotoceli, lub ustawienia fotoceli z pominięciem przedbłysku.
Niestety moja lampa Oantum Move 300 nie chce wyzwalać się z wyzwalacza Yongnuo RF-603. Nie mam wielkiego problemu bo wyzwalacz podłączam do innej lampy Qantum pt 300 a Move wyzwalana jest przez fotocelę, ale jakby ktoś miał lampę Move i wyzwalacz Yongnuo RF-603 niech spróbuje czy to razem współpracuje.
Jeden bezpiscznik, nie wspolpracuje
To ani one mobilne ani nowoczesne.![]()
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.