Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Strzeż swych obiektywów przed gangami !!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Strzeż swych obiektywów przed gangami !!!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a mógłbyś sprawdzić dokładnie co ubezpieczyłeś? dużo jeżdżę i do tej pory nie udało mi się załatwić ubezpieczenia na sprzęt foto -a zestaw wyjazdowy jest wart dobre kilkanaście tysięcy złotych
    takie same pytanie -to ubezpieczenie z polski czy Szkocji?
    jak obdzwaniałem naszych ubezpieczycieli to mnie po kolei wszyscy zbywali, ze nie maja takiego na sprzęt foto
    to bylo w 2010 ale z tego co pamietam to byla to firma oferujaca travel insurance, brytyjska rzecz jasna, i tam byl caly pakiet zawierajacy miedzy innymi sprzet foto ale do jakiejs ograniczonej kwoty.

pamietam ze wpisywalismy numery seryjne szkiel i puszki na stronie ubezpieczyciela. Jaka to byla dokladnie firma to teraz nie jestem w stanie powiedziec. najwazniejsze ze oddali max tego co oferowali (pomimo ze nasz sprzet byl wart wiecej, ale to nasza wina). Zrobili to bardzo szybko i moglem odkupic przynajmniej 5D i jeden obiektyw za te pieniadze, co bardzo pomoglo.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

A mnie nie ubezpieczyli. I to firma, w której ubezpieczałem się od lat. W miejscu gdzie mam studio nie prowadzę działalności gospodarczej i nie mieszkam czy jestem zameldowany.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Moja żona była z koleżankami na babskiej wycieczce po ameryce południowej. W Buenos Aires weszły w złą uliczkę, z przystawioną spluwą do skroni musiała oddać całą torbę, a tam było 5D, i dwa zoomy Lki. Ubezpieczenie miała miała podróżne + sprzęt foto ale na kwotę która nie pokrywała sprzętu w całości (nie chcieliśmy przepłacać, ale i też nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sprawy).

Najważniesze rzecz jasna że wyszła z tego cało (nie tylko ją okradziono wtedy), ubezpieczalnia pieniądze zwróciła, ale wystarczyło na powiedzmy pokrycie puszki i jednego szkła.

Jadąc do takich "dzikich" krajów gdzie naćpane nastolatki w biały dzień przystawiają pistolet do głowy, trzeba mieć ubezpieczenie na 200%.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna

Najważniejsze,że dziewczynom nic się nie stało.W Polsce z tego co się orientowałem i czytałem nikt nie chce ubezpieczać sprzętu foto.Więc 200% raczej odpada.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Cytat Zamieszczone przez Barptolomajos Zobacz posta
    Najważniejsze,że dziewczynom nic się nie stało.W Polsce z tego co się orientowałem i czytałem nikt nie chce ubezpieczać sprzętu foto.Więc 200% raczej odpada.
    Oficjalnie ciężko o taki produkt jak ubezpieczenie sprzętu foto, ale już kilkakrotnie opisywałem że się da...

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Barptolomajos Zobacz posta
    W Polsce z tego co się orientowałem i czytałem nikt nie chce ubezpieczać sprzętu foto.Więc 200% raczej odpada.
    z prostej przyczyny, bo bardzo prosto jest zrobić na tym wałek i zarobić sporo kasy...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Jakiś czas temu ubezpieczenie mieszkania od kradzieży w PZU obejmowało też rozboje - kolega dostał odszkodowanie jak go zdjęli z roweru na ulicy. Sprzęt foto to też chyba obejmowało, choć pewnie limity były za niskie jak na profesjonalny sprzęt.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Z moich doświadczeń - ubezpieczenie sprzętu mam wykupione ale NIE W POLSKIM "oddziale".
    Nie będe podawał nazwy ubezpieczyciela na forum żeby nie było że "spam"
    Powiem tak - w przypadku profesjonalnego sprzętu jest to indywidualnie wyceniane (biorą pod uwagę rejon działania, rodzaj sprzętu oraz chyba indywidualną "ocenę klienta")
    Stawki są wysokie ale jak ktoś ma drogi sprzęt i jeździ w dzikie rejony świata to warto.
    Z tego co wiem (opinia znajomego agenta ubezpieczeniowego) to w Polsce bardzo niechętnie ubezpieczają taki sprzęt albo wcale - za duże ryzyko wałków przez potencjalnego klienta.
    Ostatnio edytowane przez marbudzyk ; 26-08-2013 o 15:19
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

A mi się wydaje, że w 99% to kwestia odrobiny wyobraźni i zdrowego rozsądku by ustrzec się przed sytuacjami podobnymi do tej z filmu. Oczywiście nie mówię o napadzie rabunkowym, choć i tu można minimalizować ryzyko. Ubezpieczenie jest oczywiście przydatne i konieczne, ale nie wyłącza obowiązku myślenia

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

sprawdziłem i wysłałem zapytanie do jednej z firm tu wymienionych
    odp w połowie pozytywna
    ubezpiecza ale tylko na Europe a ja chciałem na świat...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów