Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon M = Canon DSLR ???

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie Canon M = Canon DSLR ???

Wątek o nowym aparacie Canon M z bliżej nieznanych przyczyn, zamiast do katalogu kompaktów, trafił do katalogu Canon DSLR.
    Czy to chwyt reklamowy, czy chodzi o zaakcentowanie faktu, że Canon M dorównuje lustrzankom, a niektóre nawet przewyższa ?

Jako bezlusterkowiec raczej kiepsko pasuje do rozdziału o lustrzankach.
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 08-07-2013 o 14:10
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon M = Canon DSLR ???

zasadniczo jest to mimo wszystko najblizej pasujaca kategoria forum na chwile obecna i dla samej M-ki nie ma chyba co zakladac osobnego dzialu forum.

natomiast moznaby przemianowac Canon DSLR na "Cyfrowy Canon EOS" albo cos podobnego.

wydaje mi sie, ze wiekszego problemu z M-ka w obecnym dziale i pod obecna nazwa jednak nie ma. ale jak ktos ma jakas sensowna propozycje, to poprosze...
    www albo tez flickr

Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zasadniczo jest to mimo wszystko najblizej pasujaca kategoria forum na chwile obecna i dla samej M-ki nie ma chyba co zakladac osobnego dzialu forum.

natomiast moznaby przemianowac Canon DSLR na "Cyfrowy Canon EOS" albo cos podobnego.

wydaje mi sie, ze wiekszego problemu z M-ka w obecnym dziale i pod obecna nazwa jednak nie ma. ale jak ktos ma jakas sensowna propozycje, to poprosze...

Bezlusterkowiec - jak sama nazwa wskazuje - lustrzanką być nie może, bowiem brak mu najważniejszego elementu - lustra.
    Znacznie bliżej mu IMHO do kompaktów, bo poza możliwością wymiany obiektywu niewiele się od nich różni.
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Właśnie możliwość wymiany obiektywów jest najważniejszą cechą tych aparatów - lustrzanek i "bezlusterkowców". Układ z lustrem wynaleziono tylko po to, żeby móc w wizjerze widzieć obraz dokładnie taki, jaki powstanie na materiale światłoczułym; chodziło głównie o błąd paralaksy. Lustro staje się zbędnym balastem, co coraz bardziej widać - jeszcze rok, dwa postępu technicznego i wizjery, układy AF i wszystkie inne będą równe lub lepsze od tych w lustrzankach.

Widziałbym raczej przemianowanie działu " Canon DSLR" na "Canon z wymienną optyką" lub coś podobnego.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Bezlusterkowiec - jak sama nazwa wskazuje - lustrzanką być nie może, bowiem brak mu najważniejszego elementu - lustra.
    Znacznie bliżej mu IMHO do kompaktów, bo poza możliwością wymiany obiektywu niewiele się od nich różni.
    Poza możliwością zmiany obiektywów, wielkością matrycy i jakością obrazka to faktycznie - niczym się nie różni od kompaktów ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Poza możliwością zmiany obiektywów, wielkością matrycy i jakością obrazka to faktycznie - niczym się nie różni od kompaktów ;-)
    Wielkość matrycy i jakość obrazka bywają w obu przypadkach różne u różnych producentów.
    To nie są wyróżniki między tymi typami aparatów.
    A że Canon M przez omyłkę trafił do klasy DSLR to fakt.
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wiesz....
    wygląda na to że nas nie przekonałeś i mam wrażenie że póki co zostanie tak jak jest .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A że Canon M przez omyłkę trafił do klasy DSLR to fakt.
    Gdzieś trafić musiał, a dla jednego modelu dostępnego aktualnie na rynku nie ma sensu robić osobnego działu.
    Zastanowimy się przy następcy M lub wyższym modelu (w zależności co wyjdzie wcześniej).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Gdzieś trafić musiał, a dla jednego modelu dostępnego aktualnie na rynku nie ma sensu robić osobnego działu.
    Zastanowimy się przy następcy M lub wyższym modelu (w zależności co wyjdzie wcześniej).
    Dokładnie .
    Podobno pierwszy ma być następca a zaraz potem model z tą matrycą z 70D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Ja np. czekam z niecierpliwością i rozważam sprzedaż NEXa jak tylko Canon wprowadzi coś godnego uwagi, a koszmarny fakap z pierwszym M powinien ich sporo nauczyć. Kusi mnie 22/2... Gdyby tak jeszcze wpadli na pomysł wprowadzenia niedrogiego TS-E pod M - mmmm!
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 09-07-2013 o 17:32

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów