Planuję wynająć pomieszczenie na małe studio fotograficzne i zastanawiam się, czy będzie wystarczające na moje potrzeby. Przewiduję robić zdjęcia ciążowe, noworodki, może czasem jakieś małżeństwo z dziećmi, a jeśli zajdzie potrzeba to jakieś ujęcia z młodą parą. Zatem dość duży rozrzut jeśli chodzi o zastosowanie... W zasadzie nigdy nie robiłem zdjęć w żadnym studio i obawiam się, czy się w nim pomieszczę.

Wymiary tak jak na schemacie, pomieszczenie znajduje się na piętrze i posiada duże okno wystawowe (3,2mx3m)- obawiam się, czy uda mi się wyciemnić wystarczająco pomieszczenie. Następna obawa, czy uda mi się wykadrować odpowiednio modeli. Mam obiektyw 85mm i na próbnych ujęciach jest trochę za wąski. Zastanawiam się, czy 50mm dałby radę uchwycić całe sylwetki dwóch stojących osób i czy nie będzie jakiegoś przerysowania. Co do lamp, to ciekaw jestem czy na początek dałbym radę tylko i wyłącznie z lampami błyskowymi? Zamiaruję kupić na początek 3 kolory tła- czarny, biały, szary.

Sprzęt jaki na dzień dzisiejszy posiadam to tak jak w podpisie, plus dwa statywy pod parasolkę, dwie parasolki (dyfuzyjna biała i odbijająca srebrna), wyzwalacze Yongnuo 602, dwie blendy (duża i mała).

Dam radę ogarnąć to wszystko?