Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: EF 70-200mm f/4L IS USM problem z ostrością, ustawieniem odległości

Dopiero zaczyna

Domyślnie EF 70-200mm f/4L IS USM problem z ostrością, ustawieniem odległości

Witam,

Mam problem z moim EF 70-200mm f/4L IS USM. Coraz częściej przy automatycznym ustawianiu ostrości nie mam potwierdzenia. Dodatkowym zauważalnym objawem jest to, że przy ręcznym ustawieniu pierścieniem ostrości na skali odległości jestem w stanie ustawić ok 2m, przy dłuższym kręceniu pierścieniem dojeżdża do 1,5m. Do 1,2 jest bardzo ciężko się dokręcić... Wizyta w serwisie moim zdaniem jest konieczna. Chciałem Was tylko podpytać co mogło się z nim stać - nigdy nie upadł oraz czy opłaca się go naprawiać, bo plotki po mieście chodzą, że naprawy drogie.
    Szukałem już podobnych wątków, ale Mr Google głównie testy mi wyświetla, tak więc jak już było omawiane, to przepraszam i proszę o linka.

Pozdrawiam
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez Burdzin ; 07-07-2013 o 21:24

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: EF 70-200mm f/4L IS USM problem z ostrością, ustawieniem odległości

To się zdarza - ślizgajacy się napęd usm. Może być gorzej przy obiektywie w pozycji pionowej.
    Tylko serwis może powiedzieć ile sobie zażyczy. Nieprawdopodobne żeby mniej niż równowartość $200, prawdopodobnie na granicy opłacalności, czyli $500 +.

Szukaj slipping AF, sa filmiki na jutubie.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 07-07-2013 o 22:29

Uprawnienia umieszczania postów