Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Reportaż ślubny - proszę o opinię na temat moich przyszłych zakupów sprzętu.

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Reportaż ślubny - proszę o opinię na temat moich przyszłych zakupów sprzętu.

Niestety ale nie wyobrażam sobie pracy bez zapasowego body. Myślę, że spoczywa na mnie zbyt duża odpowiedzialność. Na 5D Mark II wykonałem 6 ślubów i doświadczyłem niestety pewnych problemów z działaniem AF w na prawdę trudnych warunkach oświetleniowych, a takie się zdarzają. 5D Mark III to na mojej liście zakupów punkt stały i niezmienny. Posiadając 2 body będę mógł pracować na dwa aparaty. Mam trochę krzepy także dźwiganie tego gabarytu przez kilkanaście godzin mnie nie przeraża.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez gudi Zobacz posta
    a ja napisze że chciałbym siedzieć w ślubach do czego dążę ale... ale ...
    Według mnie jeśli chcesz operować dwoma body lepiej kup
    85 l
    35 l lub 24
    Dużo lepsze światło
    135 l to może na wielkich salach - chyba że chcesz zdjęcia samych twarzy robić - tzw ciasnych portretów
    ale ja się nie znam
    Życzę zakupu wymarzonego sprzętu
    Siedzę nad materiałem prezentującym opinie i przykładowe fotografie wykonane kilkoma obiektywami jakie mnie interesują, w tym stałkami. Być może zmienię swoją decyzję co do wyboru obiektywów i padnie właśnie na obiektywy stałoogniskowe lub przynajmniej jeden z nich jako narzędzie do pracy w słabym świetle np. na sali weselnej. Jeśli chodzi o taki właśnie obiektyw, byłby to najprawdopodobniej 24mm lub 35mm. 85mm w połączeniu z 135mm byłoby to zakup niemożliwy do zrealizowania ze względu na ograniczony budżet.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-07-2013 o 20:51

Uprawnienia umieszczania postów