Strona 43 z 84 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wwa

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Ja swoje za 1400$ przytargalem z kit 18-135...ale to tak nie ma co gadac...a jak tanio 7D jest teraz ogolnie dla mnie rewelka puszka...kropka mi styka i to dla mnie max jesli chodzi o apsc...ps.przt okazji sobie pokrece na wyjazdach i kamery brac nie musze drugiej

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Mój ma ze 100K i tak się zastanawiam, ile jeszcze wytrzyma?
    Również powoli zaczynam myśleć nad nowym body ale czekam aż to padnie...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał

Interesuje mnie czy do reporterki wydajne jest korzystanie z Live View - Flexi Zone - Single Canona 70D (szybkość, celność, jak można sobie poradzić z wyostrzeniem na punkt z dużym prostokącikiem)?
    Proszę o podanie zauważalnych zalet w fotografowaniu z użyciem pomiaru przesunięcia fazy (nie interesuje mnie filmowanie, chciałbym pozbyć się nieostrych zdjęć z powodu FF/BF lub niedoskonałości systemu pomiaru kontrastu) ?
    Przeczytałem inny wątek na forum, w którym po świeżym zakupie 70D, ktoś chce go wymienić na pełną klatkę. Czy naprawdę jest tak fatalnie z szumami dla wysokich ISO w odniesieniu do pełnej klatki (robię zdjęcia wyłącznie w RAW)?

Napisałem do Canon Polska odnośnie gwarancji na migawkę 70D, odesłali mnie do CSI. CSI odpisało, że nie mają żadnych informacji od producenta na ten temat i żeby pytać jego.

Skoro producent nie wie (Canon Polska) to kto ma wiedzieć?
    Odpowiedź powinna być prosta tak lub nie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Największą porażką jest blokada pokrętła. Jest zbyt miękka i już parę razy zdarzyło mi się chwycić za nią korpus i bezwiednie przekręcić pokrętło.
    Ale w sumie dobrze, że ona jest ..... gorzej gdyby jej nie było.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ależ tu cicho...

Po paru miesiącach użytkowania pokuszę się o stwierdzenie, że 70d to najlepsza dotąd lustrzanka Canona. I nie chodzi tu o jakieś tam dual-pixele tylko o jakość obrazka. Nominalnie różnica względem 60d czy 7d jest może z 1/3 EV, ale w praktyce RAWy z 70d odszumiają się wyraźnie lepiej. W stosunku do 50d różnica jest już bardzo wyraźna.

Co do dual-pixa, próbuję tego jakoś używać do robienia zdjęć ale z miernym skutkiem. Może jak zrobi się cieplej, to potrenuję na statywie w czatowni. Póki co wkurza mnie pykanie palcem po ekranie, aby ustawić ostrość za pomocą wielgachnego prostokąta. Czyli w praktyce rzadko tam gdzie rzeczywiście chciałem. Jak już się czasami uda, to pstryk i... ciemnica przez pewnie 0,5 sekundy na ekranie. Oj, Canonie, weź się do roboty... Potencjał LV z PDAF może i jest, ale od strony użytkowej to niewiele się zmieniło od czasów bodaj 40d....
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-02-2014 o 19:09

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Po paru miesiącach użytkowania pokuszę się o stwierdzenie, że 70d to najlepsza dotąd lustrzanka Canona. I nie chodzi tu o jakieś tam dual-pixele tylko o jakość obrazka.
    Jeśli chodzi tylko o jakość obrazka na APS-C i nie biorąc pod uwagę w ogóle ergonomii/ budowy... to jestem skłonny się z tym zgodzić
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 11-02-2014 o 20:11

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wwa

jotes - a czym odszumiasz? DPP/LR/PS czy inne ?
    generalnie nie robie na wysokich ISO wiec nie wnikalem az tak bardzo...

czy wgrywaliscie sobie nowe colorprofile-poza video czy polecacie profile do uzytku foto-czy jest ich sens stosowana przy LR/PS itp?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez luckym Zobacz posta
    jotes - a czym odszumiasz? Dpp/lr/ps czy inne ?
    dpp

Dopiero zaczyna

Hmm. No właśnie tak się zastanawiam czy z 60D przechodzić na 70D. Robię raczej w ciemnych miejscach np koncerty, sale sportowe często ciemnawe. Często też krajobrazy nocne. Czasem mam duże szumy i zdecydowanie czuję w swoim 60D potrzebę niższych szumów lub lepszego ich odszumiania bo ta 18Mpx matryca szału nie robi z ziarnem :-/ I AF też by się przydał czulszy i lepszy taki np jak w 7D. Docelowo planuję 6D. Niemniej ta cena dłuuugo mi nie pozwoli na zakup. Natomiast 70D jest osiągalny :-) Tak więc: czy uważacie że faktycznie szumy są mniej uciążliwe w 70D niż w 60D i łatwiej je usunąc ? I czy jakość obrazka jednak lepsza wyraźnie? po tym co widziałem na pixel peeper to mam subiektywne wrażenie że obrazowanie 70D jest jednak lepsze od 60D. Co na to użytkownicy? Przesiadać się na 70D czy czekać rok albo i 2 na możliwość finansową przesiadki na 6D ?

Strona 43 z 84 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów