Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
Super BRAWO ! rozumiem że FF kończy się tylko na aparatach Canona i na 6D bo w konkurencji jest gorzej z obrazkiem, w kategorii tego samego sprzętu ?

Z resztą, nie omawiamy aparatów FF, tylko APS-C . a w tym wypadku nawet starsze konstrukcje pentaxa wypluwają ładniejsze obrazki

Akustyk to też mam na myśli, aparat jest ok. Fajny bajer do robienia zdjęć z ruchomym wyświetlaczem. Ale moim zdaniem warto poczekać aż cena spadnie, bo nie ma aż takiej rewolucji żeby się napalać za taką kwotę :-)
Obalam jedynie Twój argument, że Canon stoi w miejscu. Nie stoi. Nie wspominałem nic o konkurencji, jedynie że nowe przetworniki są lepsze o przynajmniej 1 EV od poprzednich. Do tego 70D ma czujnik fazowy wielkości 80% matrycy - jaki inny producent oferuje taką funkcjonalność?

Możemy jedynie podyskutować o tym, czy rozwija swoje produkty w taką stronę, jakiej byś oczekiwał. Natomiast zupełnie nieprawdziwe jest twierdzenie, że Canon nie robi nic. Między bogiem a prawdą to chyba dość jasno widać, że matryce CMOS Canona są teraz opracowywane w taki sposób, żeby świetnie sprawdzały się w filmowaniu - co nie oznacza, że nie nadają się przy tym do zdjęć czy też są gorsze do fotografowania od konkurencji. Według mnie, w obecnej generacji aparatów (5D Mark III, 6D, potencjalnie 1D X, prawdopodobnie 70D) Canon oferuje najlepszy na rynku kolor na zdjęciach i bardzo dobrą szczegółowość obrazu. Oczywiście, że inni dają matrycę o większej rozdzielczości, z których cienie można ciągnąć nawet o 3 EV. Tylko co z tego, jak mi nie leży kolorystyka, ergonomia czy inne czynniki, a nie mam problemu z w miarę prawidłowym naświetlaniem i skorygowanie RAWów o 1-2 EV nie jest żadnym problemem. Jako pakiet wszystkich cech Canon ma dla mnie najlepszą obecnie ofertę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
Ciekawe czy ten aparat w trybie LV może wykazywać FF/BF?
A przepraszam, któryś wykazuje? Na poziomie teoretycznym jest to przecież niemożliwe :-)