I od razu blokadę kółka trybów. Używam na ogół Av, a ile to razy przy wyciąganiu aparatu "się przestawiło" na M...
I od razu blokadę kółka trybów. Używam na ogół Av, a ile to razy przy wyciąganiu aparatu "się przestawiło" na M...
Odnosiłem się akurat a propos do wcześniejszych modeli, nieco późno to wprowadzili w porównaniu z dużo wcześniej "wymyśloną" blokadą tylnego kółka.
witam jakie macie przebiegi migawki w swoich 70d![]()
5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic
Witam serdecznie, po 450D zdecydowałam się na 70D. Ale przed zakupem mam odnośnie niego parę pytań:
- czytałam ze z Wifi jest sporo problemów - jak to jest u was? wszystko działa jak powinno?
- czy da się wyłączyć dotykowy ekran? tzn aby działał jak normalny, tylko poprzez przyciski?
Z góry dziękuję za odpowiedź![]()
Dawno nie sprawdzałem. Podejrzewam, że około 50 000. Gdyby nie fakt, że puszka jest używana do testowania różnych rzeczy pewnie byłoby to poniżej 10 000 (a korpus ma ponad dwa lata).
--- Kolejny post ---
Co do przydatności Wi-Fi i sposobu implementacji mam mieszane odczucia. Zależy co kto potrzebuje. Na pewno daleki jestem od zachwytów.
Ekran dotykowy można wyłączyć. Można też podnieść jego czułość tak, aby możliwa była obsługa w rękawiczkach. Przydaje się podczas filmowania w zimie.
Polecam też przyjrzeć się 760d, zwłaszcza, jeśli różnica w cenie wystarczy na jakiś fajny obiektyw.
Super, właśnie to przeczytałem i już wiem skąd problemy z moją Sigma, zganiałem winę na Sigmę, a się okazuje że winny jest aparat, ostrzy idealnie na wszystkich punktach obok centralnego, a centralny trafia mega rzadko i obiekt musi być blisko aparatu i to też nie gwarantuje dobrego ostrzenia.
Tylko dziwne bo pod aparatem na tym białym polu mam serialnumber zaczynający się od 0830.
Co ja mam z tym teraz zrobić? roczna gwarancja się skończyła, a Canon nie wypuścił żadnych łatek.