Strona 79 z 84 PierwszyPierwszy ... 29697778798081 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Również kupowałem na cyfrowe.pl i szczerze polecam ten sklep. Po około tygodniu dostałem telefon z pytaniami. Czy jestem zadowolony z zakupu? Czy wszystko działa jak powinno? itd. co bardzo dobrze świadczy o sprzedającym. W razie czego problemów ze zwrotem nie ma żadnych, sam z tego prawa skorzystałem przy zakupie obiektywu. Kupować i się za dużo na zapas nie przejować .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

A jak w Waszych 70d/60d sprawują się kółka tylne? Ja mam już trzecie, a aparat jest już po gwarancji. Naprawa pewnie słona, bo polega na wymianie całej ścianki tylnej (bez LCD). Przeciętnie wytrzymują u mnie rok, a nie używam jakoś super intensywnie...

Coś już napisał

U mnie po pół roku kółko trzyma.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Po ponad 3 i pół roku kółko bez problemu.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Opowiem tu małą anegdotkę ponoć autentyczną na 90% - słyszałem o człowieku, który na gwarancji w Fiacie Bravo 2.0 JTD (auto seryjne ale wersja Sport) 3x załatwił koło zamachowe dwu-masowe i to nie tak, ze działało głośno ale wręcz pozrywał śruby mocujące koło zamachowe (wiadomo, ze Diesel ma duże momenty ale jak on to zrobił, że przekroczył momenty w aucie seryjnym? ). Podobno na forach tłumaczył się tym, że "to przecież wersja Sport" - a to była wersja Sport bo miała dodatkowe listwy progowe czy siedzenia kubełkowe. Sprawa zakończyła się ponoć tym, ze po 3 razie serwis odmówił naprawy w ramach gwarancji, ze względu na niewłaściwe użytkowanie.
    No a teraz wróćmy do naszej sytuacji, może kolega, który ma te 3 kółko popełnia jakiś błąd? Może używa zbyt dużego nacisku na nie, może powinien przekręcać je dotykając nie w jednym punkcie ale w dwóch? No bo jeśli "siedzi" tu na Forum wiele osób, które także robią tysiące zdjęć i ani razu nie miały takiej usterki a inna ma już trzecie kółko to może jest jakiś błąd w obsłudze tego elementu???
    Z drugiej zaś strony każdy sprzęt/urządzenie ma jakiś element, który jest delikatniejszy i wymaga bardziej "czułego" traktowania i może w aparatach Canona to kółko a wiadomo, ze nie każdy ma tak samo duże/silne dłonie i niekiedy dla kogoś może być trudne może delikatne obchodzenie się z elementami bardziej wrażliwymi?
    Tak czy siak współczuję problemu.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 08-10-2015 o 14:16
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Początki nałogu Awatar eleroo

Moje wszystkie tylne kółka we wszystkich aparatach jakie mam działają pięknie bez żadnych problemów a używane są ciągle. Tylko wspomniane kółko nastaw w piątce latać zaczeło któregos dnia (w starej analogowej piątce, po jakichś 12 latach mojego użytkowania plus wcześniej trzy przez pro fotografa, od którego została kupiona).

Zdebik, a kto by tam instrukcję czytał przecież instrukcje są dla niekumatych hłe hłe

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

70d to moja ...nasta puszka Canona i niestety pierwsza, która sprawia drobne problemy wynikające prawdopodobnie z redukcji kosztów. Po reakcji serwisu domniemywam, że wada kółka jest znanym problemem. Z innych drobiazgów, to wypadła mi jeszcze okrągła płytka z oznaczeniami na pokrętle zmiany trybów. To pewnie konsekwencja ulepszenia w postaci przycisku blokady .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Po ponad 3 i pół roku kółko bez problemu.
    Najwyraźniej sprzed redukcji kosztów Dbaj o nie, bo nowe nie będzie już takie fajne...

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    .... To pewnie konsekwencja ulepszenia w postaci przycisku blokady .
    nie wiem bo w ogóle nie używam tej blokady i nie mam pojęcia jak ona działa bo jest mi niepotrzebna....
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    nie wiem bo w ogóle nie używam tej blokady i nie mam pojęcia jak ona działa bo jest mi niepotrzebna....
    Blokada, jak mowi nam nazwa blokuje kolo

Po co? Aby nie przestawic przypadkiem ustawien (czasem musze blokowac ;()

Początki nałogu Awatar eleroo

Powinni zrobić blokadę do kółka dioptrii we wszystkich Eosach To ciągle przestawiam niechcący, kółka nastaw natomiast nigdy mi sie nie zdarzyło (nawet w piatce, w której lata ono praktycznie luzem), a używam tych aparatów od lat 90 Coś ten Canon ma problem z kółkami, haha.

Strona 79 z 84 PierwszyPierwszy ... 29697778798081 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów