Strona 71 z 84 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    add 1. To gdzie te 450Mb/s ww sieci n ?
    add 2. Ale jak bo ja znalazłem tylko sposób poprzez lokalny AM a chciałbym bezpośrednio. Po co? Otóż jak np wyjadę na urlop to nie będę miał ze sobą routera. Będę miał 70D i laptopa i wolałbym już kabli nie targać...
    Pytanie, jak podłączyć/sparować bezpośrednio 70D z laptopem po wifi by przesyłać obrazy na komputer?
    A i mam jeszcze jeden problem, łącząc się aparatem do telewizora po w sieci (DLNA) widzę w katalogu obrazy natomiast nie widzę plików wideo (wygląda tak jakby katalog był pusty). Uprzedzając pytania dodam, ze telewizor odtwarza ten format plików bo przeniesione na pendriva są widziane przez TV - dlaczego tak jest?
    802.11n w praktyce daje transfer na poziomie 50Mbps. Do tego dochodzi niezbyt udany protokół transferu plików. Potencjalnie widzę też ze dwa inne wąskie gardła w implementacji Canona, ale nie sprawdziłem, więc nie krytykuję.
    Bodaj w C300 (znaczy kamerze) wstawili już 802.11ac, więc kiedyś będzie pewnie też w aparatach.

Co do parowania laptopa z aparatem bez AP, to wg mnie powinno się udać. Aparat trzeba skonfigurować jako AP i laptopa przyłączyć do jego sieci Wi-Fi.

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    802.11n w praktyce daje transfer na poziomie 50Mbps. Do tego dochodzi niezbyt udany protokół transferu plików. Potencjalnie widzę też ze dwa inne wąskie gardła w implementacji Canona, ale nie sprawdziłem, więc nie krytykuję.
    Bodaj w C300 (znaczy kamerze) wstawili już 802.11ac, więc kiedyś będzie pewnie też w aparatach.

Co do parowania laptopa z aparatem bez AP, to wg mnie powinno się udać. Aparat trzeba skonfigurować jako AP i laptopa przyłączyć do jego sieci Wi-Fi.
    No ale g ma szyblośc 54mb/s a n ma o wiele więcej...
    Jak ustawić aparat w tryb AP, której opcji użyć? Wydaje mi się, że tylko opcja podłączenia do Smartfona działa jako AP...
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No ale g ma szyblośc 54mb/s a n ma o wiele więcej...
    Na pudełku sprzętu sieciowego Jak wyciągniesz w praktyce 20, będziesz się cieszyć...

Jak ustawić aparat w tryb AP, której opcji użyć? Wydaje mi się, że tylko opcja podłączenia do Smartfona działa jako AP...
    Fakt. Protokół jest ten sam, więc możesz spróbować z laptopem jako smartfon Nie próbowałem, więc nie wiem czy w praktyce nie będzie jakiegoś problemu. Dla 7d z WFT Canon proponuje rozwiązanie od drugiej strony czyli przez utworzenie sieci ad hoc na laptopie: http://learn.usa.canon.com/app/pdfs/...Utility_PC.pdf Menu na 7d są ciut inne, ale zasada ta sama i soft (Eos utility) też. Powinno działać.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-05-2015 o 20:47

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Na pudełku sprzętu sieciowego Jak wyciągniesz w praktyce 20, będziesz się cieszyć...

Fakt. Protokół jest ten sam, więc możesz spróbować z laptopem jako smartfon Nie próbowałem, więc nie wiem czy w praktyce nie będzie jakiegoś problemu. Dla 7d z WFT Canon proponuje rozwiązanie od drugiej strony czyli przez utworzenie sieci ad hoc na laptopie: http://learn.usa.canon.com/app/pdfs/...Utility_PC.pdf Menu na 7d są ciut inne, ale zasada ta sama i soft (Eos utility) też. Powinno działać.
    Pytanie, a na 70D nie a sie ze zrobieniem sieci ad hoc na laptopie?
    A tak na marginesie to przetestowałem, ze w podróży można użyć routera w smartfonie i działa
    Z tego co widzę to 70D ma chyba tylko Wifi 2,4GHz, czy mam zmieniać kanał bo nie widzę swojego routera na 5GHz???

UPDATE: Podłączając jako smartfon nie działa...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 14-05-2015 o 22:13
    Lutek

Dopiero zaczyna

Kurde coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że AF w moim 70D nawala... Mialem 2 sigmy i to ze czesto pudlowal tlumaczylem wlasnie tym, ze to byly sigmy, ale teraz kupilem Canona 85/1.8 i jest kolosalna roznica miedzy ostroscia fotki zrobionej tradycyjnie, a ta zrobiona z wykorzystaniem LV. Nie mowie, ze zawsze, bo czasem uda mu sie trafic idealnie, ale sporo fotek wyglada mniej wiecej tak: https://www.youtube.com/watch?v=XUUxpneyGsY lub tak: https://www.youtube.com/watch?v=sLULGDFb6BM. Ktos mial podobny problem i udalo mu sie cos wywalczyc? Podobno 70D dzieli sie na 2 serie (chlopaki od Magic Lantern to rozgryzli), roznily sie tym ze na starej ML nie chcial dzialac w pierwotnej wersji mimo ze wersja softu teoretycznie miala ten sam numerek, a na nowszych dzialal bez problemu. Wyglada to jak by Canon cos cichaczem poprawil i chcial zeby ludzie sie nie zorientowali. Niestety mam wczesniejsza wersje.
    Ostatnio edytowane przez qrko ; 15-05-2015 o 08:52

Coś już napisał

Mam 70D i Canona 85 1.8, U mnie najlepiej ostrzy na punktach wokół centralnego.Ogólnie jednym z powodów zakupu tego korpusu był AF, miałem dośc nieprecyzyjnych punktów liniowych w 600D, i jeśli chodzi o ten aspekt to muszą powiedzieć, że się zawiodłem. Nie żeby była tragedia, ale liczyłem naprawdę na coś ponad przeciątną, a tu AF jak w każdym innym, działa ale bez rewelacji.
    Ostatnio edytowane przez serko ; 15-05-2015 o 11:11

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez serko Zobacz posta
    Mam 70D i Canona 85 1.8, U mnie najlepiej ostrzy na punktach wokół centralnego.Ogólnie jednym z powodów zakupu tego korpusu był AF, miałem dośc nieprecyzyjnych punktów liniowych w 600D, i jeśli chodzi o ten aspekt to muszą powiedzieć, że się zawiodłem. Nie żeby była tragedia, ale liczyłem naprawdę na coś ponad przeciątną, a tu AF jak w każdym innym, działa ale bez rewelacji.
    Czyli to co piszą na traumflieger.de okazuje się prawdą, niektóre egzemplarze mają problem z ostrością na punkcie centralnym z jasnymi stałkami. Punkty boczne są zdecydowanie lepsze.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Czyli to co piszą na traumflieger.de okazuje się prawdą, niektóre egzemplarze mają problem z ostrością na punkcie centralnym z jasnymi stałkami. Punkty boczne są zdecydowanie lepsze.
    Wszystko zależy od warunków. Czasem centralny trafia doskonale czasem nie, boczne ostrzą lepiej niż centralny ale też nie wszystkie, trzeba się nauczyć które. Jak zrobisz mikroregulację to działa tylko w konkretnym przypadku, przy konkretnym świetle, w konkretnej odległości, w zasadzie to zdecydowanie lepiej niekalibrować bo staje się nieprzewidywalny . Ogólnie myślę, że każdy aparat ma swoje odchyły od normy i nie dotyczy to tylko tego modelu. Każdy ma takie albo inny niuanse i trzeba jakoś z tym żyć.
    Ostatnio edytowane przez serko ; 15-05-2015 o 12:16

Witam!
    Ja swojego 70D kupiłem 3 dni temu. Dzisiaj kalibrowałem szkła tzn 18-135 IS STM i 50 1.8 II. Ten 18-135 nie wymagał żadnych korekcji natomiast 50 miała lekki ff więc przesunąłem kalibrację o 3 działki w lewo i jest ok. robiłem porównawczo zdjęcia na LV i teraz nie ma kompletnie żadnej różnicy w ostrzeniu pomiędzy Lv a trybem zwykłym.

Pozdrawiam,
    Piotr
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 15-05-2015 o 12:30
    Lutek

Coś już napisał

Ja ma Canona 50 1.4, skalibrowałem go na +5 i też nie ma różnicy , z Canonem 55-250 ISII źadnego problemu nie ma.
    Ostatnio edytowane przez serko ; 15-05-2015 o 12:29

Strona 71 z 84 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów