Pokaż wyniki od 1 do 10 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mam 70D i Canona 85 1.8, U mnie najlepiej ostrzy na punktach wokół centralnego.Ogólnie jednym z powodów zakupu tego korpusu był AF, miałem dośc nieprecyzyjnych punktów liniowych w 600D, i jeśli chodzi o ten aspekt to muszą powiedzieć, że się zawiodłem. Nie żeby była tragedia, ale liczyłem naprawdę na coś ponad przeciątną, a tu AF jak w każdym innym, działa ale bez rewelacji.
    Ostatnio edytowane przez serko ; 15-05-2015 o 11:11

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez serko Zobacz posta
    Mam 70D i Canona 85 1.8, U mnie najlepiej ostrzy na punktach wokół centralnego.Ogólnie jednym z powodów zakupu tego korpusu był AF, miałem dośc nieprecyzyjnych punktów liniowych w 600D, i jeśli chodzi o ten aspekt to muszą powiedzieć, że się zawiodłem. Nie żeby była tragedia, ale liczyłem naprawdę na coś ponad przeciątną, a tu AF jak w każdym innym, działa ale bez rewelacji.
    Czyli to co piszą na traumflieger.de okazuje się prawdą, niektóre egzemplarze mają problem z ostrością na punkcie centralnym z jasnymi stałkami. Punkty boczne są zdecydowanie lepsze.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Czyli to co piszą na traumflieger.de okazuje się prawdą, niektóre egzemplarze mają problem z ostrością na punkcie centralnym z jasnymi stałkami. Punkty boczne są zdecydowanie lepsze.
    Wszystko zależy od warunków. Czasem centralny trafia doskonale czasem nie, boczne ostrzą lepiej niż centralny ale też nie wszystkie, trzeba się nauczyć które. Jak zrobisz mikroregulację to działa tylko w konkretnym przypadku, przy konkretnym świetle, w konkretnej odległości, w zasadzie to zdecydowanie lepiej niekalibrować bo staje się nieprzewidywalny . Ogólnie myślę, że każdy aparat ma swoje odchyły od normy i nie dotyczy to tylko tego modelu. Każdy ma takie albo inny niuanse i trzeba jakoś z tym żyć.
    Ostatnio edytowane przez serko ; 15-05-2015 o 12:16

Uprawnienia umieszczania postów