Witam,
Przymierzam się do zakupu 70D i chce go także wykorzystywać do MACRO (odchylany ekran to zbawienie nie tylko w MACRO)
Interesuję mnie czy z poziomu telefonu,tabletu itp. można sterować np za pomocą EOS Remote App tak żeby w 70D zdjęcia zapisywały się w aparacie w formacie RAW a na telefonie mieć tylko podgląd?
nie znalazłem takiej informacji w instrukcji aparatu a wiem że niektóre aparaty i aplikacje na smartfony itd mają zablokowaną lub nie mają możliwości zapisu zdjęć w RAW.
Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 17-10-2014 o 14:21
Tak, zdjęcia są zapisywane na karcie aparatu. Format może być dowolny (w tym RAW), ale wybrać można go jedynie w aparacie, EOS Remote nie umożliwia zdalnej zmiany. Dodatkowo nie pokazuje chyba np. histogramu. Ogólnie da się tego używać, o ile fotografowany motyw nie porusza się zbyt szybko a najlepiej wcale (opóźnienia!).
Interesująca Ciebie informacja jest zawarta w: Instrukcja obsługi funkcji Wi-Fi (strona 38 na dole w uwagach). Ponadto na stronie Canona w punkcie przesyłanie i zapisywanie zdjęć jest także ujęta informacja co do plików RAW w sieci WI-FI.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Dzięki za szybka odpowiedź, przede wszystkim do macro a więc będzie super.
Oczywiście wszelkie parametry będę ustawiał z poziomu aparatu jest szybciej (tak na marginesie - to co za problem napisać aplikacje to zmiany innych parametrów? )
Winter Cashback 2014 - Canon Polska
Promocja Canona fajna i chcę się spytać. Czy ktos kiedyś korzystał i nie miał kłopotów z załateniem zwrotu czy wszystko elegancko ??
Pytam bo fajna opcja bo chce kupić 70D
Śmiało bierz i nie pytaj, Canon to raczej firma która nie może sobie pozwolić na jakieś machloje
Tutaj masz wątki o tym:
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...-2014-a-95858/
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...14-zima-97829/
Kupuj i się ciesz![]()
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
Ja też 1X skorzystałem z cashback`u i zwrot otrzymałem bez problemu, z tym że wtedy wysyłało się wycięty z pudełka kod kreskowy.
Dzieki za informacje![]()
Witam !. Przymierzam sie do zakupu tej lustrzanki, ale mam wątpliwości, czy warto, skoro są takie problemy z AF? Proszę uzytkowników o odpowiedż , czy jeszcze raz kupiliby 70D ?.