oj 60d od 70d bardzo się różni,inny af lepsza matryca temat video pomijam.
Jeśli te wszystkie uwagi były odnośnie mojego zakupu, to dziękuję za opinie. Zdania jednak nie zmieniam, bo:
1. z założenia ma być crop
2. aparat ma także służyć filmowaniu (coś nowego w moim życiu artystycznym).
3. odnośnie obiektywów, to zapewne kupię w zestawie z 18-135, bo leniwy jestem i ten zakres będzie fajny, do zadań tele mam 70-200, które uwielbiam (a w środowisku fotografów w którym się obracam to tą elką szpanuję).
4. wymieniam body z 350D, mającego 9 lat (bez kilku miesięcy), zatem można zaszaleć, choć każdy grosz liczę
5. prawdopodobnie będzie to moja ostatnia lustrzanka, kolejne body to raczej seria M :P
Zatem chyba nie ma sensu czekać, odczekam jedynie do przejścia okresu rozliczeniowego kredytówki i kupuję. Fajno się było odezwać na forum po kilku latach
.
350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...
no ja też się z 350d przesiadłem, z krótkim mariażem z 40d. 18-135??? ciemne szkło. może popatrz na panasonica jak nie jesteś ortodoksem, chociaż coś tam ze szkiełek już masz jak wnioskuje ze stopki.
350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...
Ktos sie orientuje czy jest jakis ciekawy alternatywny soft do 70D? Bo z tego co widze Magic Lantern jeszcze nie wyszedl do tego modelu...
Nie ma. Jedną z przyczyn jest brak nowszego firmware do 70D.
Później dochodzi kwestia zapotrzebowania ML w 70D. Najtrudniej będzie znaleźć kogoś, kto chętnie straci setki godzin na znalezienie wszystkich rejestrów w 70D.
Taniej kupić 5D3 niż samemu robić port do 70D.
Moje nie![]()
Ostatnio edytowane przez Fotopstryczek ; 07-03-2014 o 17:32