Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    Przesiadłem się z 40D i po jednym dniu focenia i "kamerowania" jestem zadowolony.
    zdziwiłbym się jak by było inaczej. ja uważam 70d za bardzo ciekawy model canona. idę podobną drogą 350d, 40d i następny będzie 70d. tylko ta cena, trochę jeszcze za wysoka. przeskok z 40d na 70d uważam za sensowny i mam podobna opinię odnośnie wifi. Może profi nie będą się tym bawić, ale dla amatora hobbysty to ciekawy ficzer jest. Patrząc na profi to oni by chcieli USB3, matrycy FF z iso 10^6 wagi 100g, duży grip, i obudowa tytanowa lub z włókien węglowych. 70d jest imho skierowana do tagiego targetu jak ja zaawansowany fotoamator, nie zarabiający foceniem, a czerpiący przyjemność z naciskania spustu migawki.
    nie bawiłem się 70d wiec trudno mi ocenić lepszość raw-a. Między 350d a 40d w raw nie zauważyłem jakiegoś specjalnego skoku w jakości i łatwości obróbki. odbitki robię 13x18 czasem 15x21 i z efektów jestem raczej zadowolony.

70d to dla mnie głównie filmowanie i nowy AF. w 40d brakuje mi punktów ustawiania ostrości. 9AF to mało.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Canon EOS 70D Dual Pixel AF: for better or for worse?: Digital Photography Review

Pojawił się test AF 70D i porównanie do rozwiązania tradycyjnego.
    Jest nieźle, myślę że za 2-3 lata nie będzie już w lustrzankach AF w dzisiejszym rozwiązniem

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Dopiero zaczyna Awatar emi89
    Miasto
    WWL

nie miałam jeszcze możliwości dorwania w sklepe 70d i pomacania go,

za to macałam 700d i trasznie mnie razi tworzywo obudowy, jakby kurz się tego strasznie czepiał
    i takie w dotyku, że aż nieprzyjemnie iskrzy (coś jak ubranie czy posciel z megasztucznego materiału vs. bawełna)

miał ktoś podobne odczucia? czy 70d jest trochę lepiej wykonany?

--- Kolejny post ---

porównanie AF w trybie video z innymi lustrzankami canona
    Canon 70D Camera Review (vs 7D, 5D Mark III, 5D Mark II): Video Recording, Dual Pixel CMOS AF - YouTube
    Ostatnio edytowane przez emi89 ; 11-10-2013 o 11:24

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez emi89 Zobacz posta
    nie miałam jeszcze możliwości dorwania w sklepe 70d i pomacania go,

za to macałam 700d i trasznie mnie razi tworzywo obudowy, jakby kurz się tego strasznie czepiał
    i takie w dotyku, że aż nieprzyjemnie iskrzy (coś jak ubranie czy posciel z megasztucznego materiału vs. bawełna)

miał ktoś podobne odczucia? czy 70d jest trochę lepiej wykonany?
    Plastik jest ten sam.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Byłem bardzo ciekaw, jaki ten 70D będzie, bo krótko przed jego wejściem na rynek wybierałem nowy korpus, i w końcu padło na 60D. Ale kłuły mnie wątpliwości, czy dobrze robię biorąc starszy model tuż przed wejściem nowego... Po przeczytaniu testu siedemdziesiątki na Optycznych trochę się wyleczyłem z zachwytu nad tym korpusem... Zastanawiałem się, czy robię dobry interes kupując sześćdziesiątkę w czerwcu. No i teraz już wiem - zrobiłem nie dobry, a doskonały interes. Kupiłem nowego 60D za za niecałe 2500 zł, zamiast czekać na nowego 70D za 4400. Z mojego punktu widzenia (nie używam aparatu do kręcenia filmów) 7 klatek na sekundę + 19-polowy autofokus + WiFi nie są warte 2000 złotych. A zdjęcia ta nowa matryca z nowym prockiem robią takie same, jak mój 60D. Zainwestuję te zaoszczędzone dwa klocki w 15-85 i będę szczęśliwy

Nie żebym twierdził, że 60D jest kultowy, nie. Ale w relacji koszt-efekt bije 70D na głowę...

Dopiero zaczyna Awatar emi89
    Miasto
    WWL

wreszcie 60d zacznie się im sprzedawać

ale 70d leci z ceny, na ceneo body za 3850
    po nowym roku może bedzie za 3500
    pozdrawiam, Emilia

Witam!
    Niestety złodzieje dość kompleksowo pozbawili mnie sprzętu foto i muszę złożyć sobie nowy zestaw. Wstępnie zdecydowałem się właśnie na 70D i chciałbym do niego dokupić Tamrona 17-50 2.8 ze stabilizacją.
    No i tu pytanie (wiem, że już było ale na razie bez odpowiedzi) - czy ostrzenie w LiveView będzie działało na Tamronie i czy silnik AF nie będzie przy tym zanadto słyszalny? Może ktoś ma takowy zestaw i chciałby się pochwalić wrażeniami?

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
    Dmoch

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Ja tylko z własnego doświadczenia wiem że Tamrony w wersji VC są zawsze bardziej mydlane niż ich odpowiedniki bez VC. Nie wiem tylko dlaczego tak jest bo nawet obudowa w wersji VC jest dużo solidniejsza.

A co do filmowania z AF to jednak polecam Sony albo bezlusterkowce. Nie licz na cuda w 70D.

To nie tylko Tamron tak ma.
    Miałem podobnie z poprzednią Sigmą, w której obraz po włączeniu OS (stabilizacji), przeważnie stawał się bardziej mydlany (w powiększeniu 1:1).
    To może być kwestia jakości zastosowanego układu stabilizacji.
    Mam teraz też Sigmę, w której nie widać różnic w jakości tego samego obrazka, przy stabilizacji włączonej i wyłączonej.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    A co do filmowania z AF to jednak polecam Sony albo bezlusterkowce. Nie licz na cuda w 70D.
    W Sony i bezlusterkowcach też lepiej na cuda nie liczyć pod tym względem. W testach wychodzą może i dobrze ale do żadnych poważniejszych zastosowań tamtejszy AF się nie nadaje (myślę o filmowaniu oczywiście).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów