Pokaż wyniki od 1 do 10 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    Ten nowy autofocus w trybie filmowym działać będzie tylko z obiektywami stm czy z dowolnym ?
    Cytat Zamieszczone przez PMP Zobacz posta
    Dzięki za ten link. Jednak ja ten opis rozumiem tak, że każdy piksel przypadają dwie fotodiody, które działają niezależnie przy ustawianiu ostrości, natomiast podczas rejestracji obrazu, sygnał z obu jest łączony w jeden na wyjściu. Zatem jak by nie patrzeć to jest jednak 20mln
    Praktyka pokazuje że obraz z łączonych pikseli to zupełnie nie to samo co z pojedynczych. Dlatego ma znaczenie że to nie są pojedyncze piksele.

Tak jak ktoś wyżej napisał Canon idzie własną drogą i nie ma zupełnie powodu żeby siedzieć tu i biadolić jak to powinni gonić konkurencję, bo najwyraźniej nie mają takiego zamiaru. Podejrzewam że DR marketingowo w ogóle się "nie sprzedaje" i nie jest to kwestia na którą w puszkach amatorskich będzie kładziony nacisk.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Podejrzewam że DR marketingowo w ogóle się "nie sprzedaje" ...
    Ale wyniki w testach jednak trochę tak, a w tych ostatnio Canon strasznie dostaje właśnie ze względu na DR. Można oczywiście zamówić testy, w których to nie jest wcale brane pod uwagę.

Uprawnienia umieszczania postów