Strona 24 z 84 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Widzisz na tym forum tak się już przyjęło, że tylko FF można robić zdjęcia, ale jak chcesz się przekonać, że i APS-C nadaje się do zdjęć to zajrzyj do galerii użytkownika kurczeblade , zobaczysz, że można robić portrety bez pełnej klatki i to nie byle jak. Poczekaj jeszcze parę dni na 70D, coś czuję, że warto.
    Jak chcesz jeszcze popatrzeć na portrety z apsc to i do mnie wpadnij, gdzieś tam mój temat w dziale portrety się znajduje
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie

70D pojawiła się na stronie z DxOMark można sobie porównać z innymi matrycami
    wnioski nasuwają się same - po pierwsze primo (jak to u mnie na wsi gadają) rewolucja w kanonie już była, po drugie primo wydaje się że canon obraca się wokół spraw drugorzędnych jeśli nie trzeciorzędnych dla fotografii, po trzecie primo kasy nie wydam i to jest jedyna dobra wiadomość, a kibicowałem temu korpusowi.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Na www.canon-board.info zaczęły się testy. Tu pierwsze wyniki - image quality.

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    a kibicowałem temu korpusowi.
    Na podstawie jednego testu skreślasz go? daję głowę, że będzie mnóstwo testów wychwalających go pod niebiosa. A tak swoją drogą to jakiej rewolucji się spodziewałaś? Co musiałby mieć żebyś go kupił?

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Canon 70D Review: First Shots

tu masz drugi,niezły test Nie zwracaj uwagi na tytul,to jest obszerny,wyczerpujacy material...
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez photogambler ; 30-08-2013 o 11:36
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez bravd Zobacz posta
    Tu pierwsze wyniki - image quality.
    Jakieś to dziwne - chyba do 60D mieli podpięte trefne szkło, albo im nie ostrzyło bo jakieś mydło na wszystkich przysłonach. Nie mówiąc o tym, że takie porównania, MSZ, nic nie wnoszą w kontekście oceny nowej matrycy. No, może nie zupełnie nic, ale niewiele.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Cytat Zamieszczone przez Demonos Zobacz posta
    Jakieś to dziwne - chyba do 60D mieli podpięte trefne szkło, albo im nie ostrzyło bo jakieś mydło na wszystkich przysłonach. Nie mówiąc o tym, że takie porównania, MSZ, nic nie wnoszą w kontekście oceny nowej matrycy. No, może nie zupełnie nic, ale niewiele.
    W porównaniu do 7d 70d też wypada lepiej w tym teście.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    70D pojawiła się na stronie z DxOMark można sobie porównać z innymi matrycami
    wnioski nasuwają się same - po pierwsze primo (jak to u mnie na wsi gadają) rewolucja w kanonie już była, po drugie primo wydaje się że canon obraca się wokół spraw drugorzędnych jeśli nie trzeciorzędnych dla fotografii, po trzecie primo kasy nie wydam i to jest jedyna dobra wiadomość, a kibicowałem temu korpusowi.
    A miałem przez chwilę nadzieję że przestaniesz już tu biadolić i przeniesiesz się na inne forum . Może warto rozważyć taką opcję. Skoro tutaj mowa o zupełnie przestarzałym i zacofanym technicznie sprzęcie, bez widoków na zmianę stanu rzeczy to po kiego grzyba tu jeszcze bijesz pianę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A miałem przez chwilę nadzieję że przestaniesz już tu biadolić i przeniesiesz się na inne forum . Może warto rozważyć taką opcję. Skoro tutaj mowa o zupełnie przestarzałym i zacofanym technicznie sprzęcie, bez widoków na zmianę stanu rzeczy to po kiego grzyba tu jeszcze bijesz pianę.
    nadzieja umiera ostatnia, nadal przecież jestem dumnym użytkownikiem canona, miałem ochotę kupić ten korpus w przeciwieństwie do większości użytkowników do mojej amatorskiej fotografii nie potrzebuję pełnej klatki.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Ciekawe kto zmieni 60D na 70D widząc tą dużą poprawę obrazka

Strona 24 z 84 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów