Pokaż wyniki od 1 do 10 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Jestem przed zmianą puszki i zastanawiam się nad 7D lub 70D. Aktualnie mam 600D. Za 70D przemawia wifi które by mi się przydało. Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D. A co jeśli przesiadka jest z 600D ? warto czekać na konkretne testy 70D? czy lepiej brac odrazu 7D?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez iras11 Zobacz posta
    Jestem przed zmianą puszki i zastanawiam się nad 7D lub 70D. Aktualnie mam 600D. Za 70D przemawia wifi które by mi się przydało. Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D. A co jeśli przesiadka jest z 600D ? warto czekać na konkretne testy 70D? czy lepiej brac odrazu 7D?
    Między 50D a 70D będzie jakieś 5lat różnicy - a nie muszę pisać, co robi 5lat w technologii

To jakbyś porównał w FF 5Dmk1 i 5dmk2 i napisał że między tymi body nie ma różnicy

Popatrz na takiego APSC nikona d7100 - to jest crop, a Nikoniarze mówią że matryca w tym aparacie jest lepsza/podobna niż w FF Nikonie D700 jeśli chodzi o rozpiętość tonalną i szum.

Może być pod jednym względem gorzej, z ergonomią, bo Canon lubi zaskakiwać, ale to kwestia przyzwyczajenia, w ostateczności liczy się wypluty obraz no i dobre AF ! W każdym razie, mam nadzieje że zrobią krok w przód z matrycami apsc i wybiją z głów absurdalne myśli że APSC powoli umiera moim zdaniem apsc dopiero rozwija skrzydełka, np. mając takiego Nikona d7100 + sigma 18-35 1.8 ( 3stałki w jednym ) dokładając jakąś 50mm albo 85mm można mieść ciekawy zestaw, nawet pod trzepanie kotletów, i zarazem trzepanie ptaków - jak się ma jakiś jakiś tele
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-08-2013 o 10:53

Uprawnienia umieszczania postów