Pokaż wyniki od 1 do 10 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Ok 200 gram ( z baterią ) lżejszy od 7D więc raczej odświeżony 60D i bajery z 650D jak dotykowy ekran. Widać że brak już pomysłów co można ulepszyć.
    to jest wyjscie z blednego zalozenia, ze ten aparat ma zachecic posiadaczy ww. modeli do zmiany.
    a to tak nie dziala przy 1.5, 2 czy nawet 3-letnim cyklu produktowym. normalni ludzie nie wymieniaja korpusu tak czesto.
    mozna by od biedy kontemplowac czy 7D jest na tyle stary, ze ktos sie bedzie rozgladal za zmiana, ale 70D nie jest pomyslany
    jako sciezka "rozwoju" dla obecnych posiadaczy 7D.

jesli sie zastanawiac to nad roznicami pomiedzy:
    50D a 70D (5 lat)
    550D/600D a 70D (1-2 lata, ale model oczko wyzszy, czyli upgrade dla pasjonata)

i tutaj juz mozna znalezc powody do zmiany.

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Nie bardzo widzę żeby coś wskazywało że będzie robił lepsze foty od 50D itp . I raczej zmiany w kierunku video idą i LV .
    600D robi wyraznie lepsze foty niz 50D (duzo lepsza matryca) i ma uchylny ekranik, dzieki ktoremu swietnie sie robi foty z perspektywy zaby.
    a 70D doklada do tego dzialajacy AF, wiec mozna z tej perspektywy zaby robic foty dzieciakom (600D - kawe idzie zaparzyc zanim korpus
    zlapie ostrosc)... plus lepszy akumulator (LP-E6 jest wyraznie mocniejszy niz BP-511, a nad LP-E8 sie nawet nie bede znecal)...

nikt nie zmusza do zakupu 70D, ale nie robmy sobie jaj z pogrzebu, ze nie ma roznic miedzy nim a chocby 50D.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 09-07-2013 o 13:44
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nikt nie zmusza do zakupu 70D, ale nie robmy sobie jaj z pogrzebu, ze nie ma roznic miedzy nim a chocby 50D.
    Zupełnie nie rozumiesz .
    To nie o to chodzi że nie ma różnic ale dla niektórych są one pomijalne (jakość zdjęć też się w to wlicza).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zupełnie nie rozumiesz .
    To nie o to chodzi że nie ma różnic ale dla niektórych są one pomijalne (jakość zdjęć też się w to wlicza).
    ale miales produkcyjny egzemplarz juz i porownywales?

to tak nawiasem mowiac, bo ja nadal upieram sie, ze poki co aparatu nie ma i porownywanie jakosci zdjec z niego jest jakby... ciut przedwczesne
    mozna sie jeszcze pomodlic nt ficzerow i ergonomii, ale ruszac temat jakosci obrazu to bym sie jednak bal

kwestia czy roznice sa i na ile sa wazne to juz rzecz indywidualna. moja osobista malzonka, blondynka wprawdzie nie bedac, ale nieodmiennie uwaza,
    ze miedzy moimi "torebkami" foto nie ma roznic ("wszystkie sa czarne i duze. no dobra, ta jedna ma jeden pasek czerwony i ladne zolte w srodku"),
    a z kolei jej torebki to kazda inna, a "ta na wystawie to jest w ogole super i takiej jeszcze nie mialam i musze ja miec"... i sie wez kloc...
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

ale miales produkcyjny egzemplarz juz i porownywales?
    Ale po co. Znaczy czego się mam spodziewać - kolory będą bardziej kolorowe czy co? Na co mam liczyć ?
    Do moich potrzeb puszki które posiadam robią zdjęcia super jakości. Największe ograniczenie dla nich stanowię ja sam niestety .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Ale po co. Znaczy czego się mam spodziewać - kolory będą bardziej kolorowe czy co? Na co mam liczyć ?
    nie mam oczekiwan wzgledem 70D, bo go raczej nie kupie, ale...

niech sie okaze ze w tej puszce swiatla maja charakterystyke taka jak w matrycach FF - w sensie, ze jak naswietlasz do prawej to tam miedzy
    biela a srednia szaroscia jest potezny zapas tonalny, a nie tak jak w cropowych sensorach od razu srodek. rzecz jest do zrobienia a stanowilaby
    gigantyczna roznice jakosciowa miedzy 70D a innymi puszkami cropowymi, bo nagle daloby sie poprawnie naswietlone foty przy ISO 100/200
    ciagnac tonalnie za uszy i zachowac plynne przejscia... z 600D/40D/450D/30D rzecz nie do zrobienia (wymieniam matryce, ktore przerabialem,
    zakladam ze inne Canon nie odstaja wyraznie)...

ze przy ISO 3200 prawdopodobnie jest papa i/lub brak detalu (zapewnie predziej "i" niz "lub")... to akurat logiczne, to jest fizyka i wyzej tylka
    nie podskoczysz...

Do moich potrzeb puszki które posiadam robią zdjęcia super jakości. Największe ograniczenie dla nich stanowię ja sam niestety .
    ja raczej zwalam na pogode... ale generalnie zgadzam sie

nieodmiennie sa rzeczy w puszkach, ktore odbieram jako silnie mnie ograniczajace. szybkosc (tzn. jej brak) AF w LV w 600D, szybkosc AF w ogole
    w 5D mkII, brak sensownego MLU w obu. Albo tez rzeczy, ktore chcialbym miec kiedys: GPS, wifi (chocby po to, zeby puszki automatycznie synchronizowaly
    czas z serwerem)... jak kiedys przyjdzie do wymiany korpusu to jak najbardziej chcialbym miec wybor lepszej puszki za mozliwie mniejsze pieniadze...
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

... jak kiedys przyjdzie do wymiany korpusu to jak najbardziej chcialbym miec wybor lepszej puszki za mozliwie mniejsze pieniadze...
    Jak kiedyś przyjdzie do wymiany korpusu to już nie kupię cropa.
    Crop interesuje mnie jedynie w wersji "kieszonkowej", a nie klocowej .

Co do ceny to moim zdaniem nie ma się co w ogóle na to patrzeć bo było wiele razy już tak że zaraz po premierze ceny były idiotyczne.
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów