Pokaż wyniki od 1 do 10 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Kotwica we wodzie Zobacz posta
    Witaj.

... Jeśli wolisz filmować to wziąłbym 70d bo tryb filmowy i AF podczas filmowania w 70 jest lepszy i szybszy niż w jakimkolwiek innym canonie.I to jest fakt, ta nowa matryca dual pixel robi robote jeśli chodzi o filmowanie. Ja jestem z tych osób ktore uważają że zdjęcia to aparat a filmy to kamera.
    Moim zdaniem wszystko zależy od przeznaczenia sprzętu (ambicji też) do jakich celów ma służyć bo jeśli do filmowania bardziej "na poważnie" (wyłączając wesela, komunie itd) to AF nawet ten świetny z 70D wówczas na niezawiele się zda, przyda się natomiast dobra matryca, zasobnik z jasnymi stałkami, w tej kwestii świetnie na początek potrafią się sprawdzić tanie M42. A w późniejszym trochę etapie "zabawy" - folow-focus, slider + ogólnie reszta filmowych "gratów" oraz oczywiście dobra książkowa jak i praktyczna wiedza.

Jestem też zdania że twierdzenie iż kamera - tylko film, aprat - tylko zdjęcia jest trochę nie fair, bo wg niego np 5D2/ 5D3 nie nadają sie do filmowania, a wiadomo doskonale że tak nie jest - bo nie tylko się nadają, ale nadają się świetnie.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 24-09-2013 o 13:33

Uprawnienia umieszczania postów