Strona 33 z 84 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez Kotwica we wodzie Zobacz posta
    Witaj.

... Jeśli wolisz filmować to wziąłbym 70d bo tryb filmowy i AF podczas filmowania w 70 jest lepszy i szybszy niż w jakimkolwiek innym canonie.I to jest fakt, ta nowa matryca dual pixel robi robote jeśli chodzi o filmowanie. Ja jestem z tych osób ktore uważają że zdjęcia to aparat a filmy to kamera.
    Moim zdaniem wszystko zależy od przeznaczenia sprzętu (ambicji też) do jakich celów ma służyć bo jeśli do filmowania bardziej "na poważnie" (wyłączając wesela, komunie itd) to AF nawet ten świetny z 70D wówczas na niezawiele się zda, przyda się natomiast dobra matryca, zasobnik z jasnymi stałkami, w tej kwestii świetnie na początek potrafią się sprawdzić tanie M42. A w późniejszym trochę etapie "zabawy" - folow-focus, slider + ogólnie reszta filmowych "gratów" oraz oczywiście dobra książkowa jak i praktyczna wiedza.

Jestem też zdania że twierdzenie iż kamera - tylko film, aprat - tylko zdjęcia jest trochę nie fair, bo wg niego np 5D2/ 5D3 nie nadają sie do filmowania, a wiadomo doskonale że tak nie jest - bo nie tylko się nadają, ale nadają się świetnie.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 24-09-2013 o 13:33

Miasto
    Głogów

Przespałem się z tematem, obiektyw zawsze kupię a stara puszka mi już nie wystarczała. Bawię się trochę z macro i "gibany" wyświetlacz przeważył szalę Dziś zamówiłem 70D

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

chyba nie było https://www.youtube.com/watch?v=bOM4r1gxsbs
    i nie ukrywam,że dowiedziałem sie kilku ciekawych rzeczy w praktyce
    bardzo fajne porównanie 70D vs D7100

Bywalec

Post 309 na tej samej stronie :cool:

Witam
    Mam zamiar zmienić system na Canon, a konkretnie na 70D. Czytam różne publikacje i fora wiem że z dedykowanymi obiektywami USM i STM działa pomiar Dual Pixel. Ale nigdzie nie czytałem o współpracy z obiektywami Sigma i Tamron. Czy ktoś z forumowiczów przetestował współpracę w Live View z Sigmą lub Tamronę. Proszę o info.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Czy ktoś zwrócił uwagę czy 70D ma może nieskompresowane wyjście HDMI?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Póki co jeszcze żaden użytkownik tego body się nie ujawnił, więc na organoleptyczne wrażenia i uwagi odnośnie współpracy z nie canonowskimi obiektywami będziesz musiał poczekać

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ileszek Zobacz posta
    Witam
    Mam zamiar zmienić system na Canon, a konkretnie na 70D. Czytam różne publikacje i fora wiem że z dedykowanymi obiektywami USM i STM działa pomiar Dual Pixel. Ale nigdzie nie czytałem o współpracy z obiektywami Sigma i Tamron. Czy ktoś z forumowiczów przetestował współpracę w Live View z Sigmą lub Tamronę. Proszę o info.
    Póki co jeszcze żaden użytkownik tego body się nie ujawnił, więc na organoleptyczne wrażenia i uwagi odnośnie współpracy z nie canonowskimi obiektywami będziesz musiał poczekać

70D mam dopiero od wczoraj. Niestety posiadam tylko canonowskie szkiełka. Na youtube możesz znaleźć kilka recenzji z Sigmą. Jeśli chodzi o HDMI to zerknij do instrukcji obsługi, którą możesz ściągnąć w pdfie.
    Kilka Canonierek i rurek.
    Zapraszam www.ozminfoto.com

Dopiero zaczyna Awatar emi89
    Miasto
    WWL

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    70D mam dopiero od wczoraj. Niestety posiadam tylko canonowskie szkiełka. Na youtube możesz znaleźć kilka recenzji z Sigmą. Jeśli chodzi o HDMI to zerknij do instrukcji obsługi, którą możesz ściągnąć w pdfie.
    no to czekamy na jakieś opinie, jak to się spisuje w praktyce

chyba dziś pojdę do fotojokera pomacać bo widziałam, że już tam mają... i czekam aż będzie w saturnie bo tam lepsze tax free

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Strona 33 z 84 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów