Strona 55 z 82 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Ja też 1X skorzystałem z cashback`u i zwrot otrzymałem bez problemu, z tym że wtedy wysyłało się wycięty z pudełka kod kreskowy.

Dzieki za informacje

Witam !. Przymierzam sie do zakupu tej lustrzanki, ale mam wątpliwości, czy warto, skoro są takie problemy z AF? Proszę uzytkowników o odpowiedż , czy jeszcze raz kupiliby 70D ?.

Mam ten aparat 2 miesiące - wykorzystuję tylko do zdjęć. Wcześniej miałem 450D. Jestem rozczarowany działaniem AF.
    We współpracy z Canonem 100-400 f/4-5.6 L IS AF nie trafia przy 20-40% zdjęć. Przy czym widać, że jest to działanie przypadkowe (w tych samych warunkach ostrość jest ustawiana lub nie), więc mikroregulacja nic nie pomoże. W trybie Live View jest trochę lepiej, ale nie bardzo daje się go stosować przy fotografowaniu ptaków, do czego używam tego obiektywu.
    Z Tamronem 17-50 f/2.8 (bez VC) AF często w ogóle nie działa, tzn. w ogóle nie próbuje ustawiać ostrości (czasami działa, ale nie udało mi się na razie ustalić od czego to zależy), natomiast w trybie LiveView nastąpiło zablokowanie aparatu. Ten sam obiektyw współpracuje z 450D bezproblemowo.
    O dziwo - z Tamronem 100 f/2.8 Macro przy bardzo małych odległościach (1:1) współpraca jest bardzo dobra -ostrość idealna przy 90% zdjęć.
    Ostatnio też stwierdziłem problemy z pracą AF w pomieszczeniu przy słabym oświetleniu z obiektywem Canon 10-22 f/3.5-4.5 USM , lampka wspomagająca AF okazywała się nieskuteczna przy fotografowaniu z odległości ok 1,5 m - AF sygnalizował ciągle brak ostrości - udało się zrobić zdjęcie dopiero w LiveView
    Ogólnie jakość zdjęć 70D jest bardzo dobra, uchylny ekran przydaje się przy macro oraz w sytuacjach, kiedy nie można użyć wizjera, ale spodziewałem się że podstawowa funkcja, jaką jest AF będzie działać bez zarzutu. Ulepszenia pod kątem filmowania - dla mnie nieprzydatne - nie powinny odbywać się kosztem pogorszenia innych funkcji. Niestety Canon udaje, że nie ma problemu. Na forach jest dużo narzekań na AF - niestety przeczytałem je, kiedy już kupiłem aparat - po prostu nie przyszło mi do głowy, że takie coś może się zdarzyć w aparatach Canona.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jerzy64 Zobacz posta
    Mam ten aparat 2 miesiące - wykorzystuję tylko do zdjęć. Wcześniej miałem 450D. Jestem rozczarowany działaniem AF.
    We współpracy z Canonem 100-400 f/4-5.6 L IS AF nie trafia przy 20-40% zdjęć. Przy czym widać, że jest to działanie przypadkowe (w tych samych warunkach ostrość jest ustawiana lub nie), więc mikroregulacja nic nie pomoże. .

pomoze.

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Soldar Zobacz posta
    Witam !. Przymierzam sie do zakupu tej lustrzanki, ale mam wątpliwości, czy warto, skoro są takie problemy z AF? Proszę uzytkowników o odpowiedż , czy jeszcze raz kupiliby 70D ?.

ja bym ją kupił jeszcze raz. ja z af sobie poradziłem - mikroregulacja i jest OK. mam jeszcze 5Dc i porównując te dwie puszki musze stwierdzić, że af 70d jest super szybki i w mojej opinii tak samo trafia w punkt. bawiłem się 5Dc na placu zabaw i próbowałem ustrzelić mojego syna i powiem tak, że 70d strzelała foty, a 5Dc szukał af-u - myslałem ze uszkodze spust.

co do dołożenia do 6D to wszystko zależy co focisz. jak biegającego dzieciaka to 5Dc - średni pomysł, a 6D też podobno AF nie ma zbyt szybkiego

mój 70d miał tylko duży problem u teściowej z ustawieniem AF, ale był to pokoj z jakimś przedziwnym typem oświetlenia LED i tylko w tych warunkach miał problem. do dziś nie wiem co to było za magiczne źródło światła, lub może żyła wodna
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Cytat Zamieszczone przez Soldar Zobacz posta
    Witam ja kupiłem 70D 3 miesiące temu, przesiadłem się z 450D jestem rozczarowany, poniżej przesłony 4 aparat ostrzy gorzej niż mój 450D. Nie wiem co canon odwalił ale wolałbym bym kupić nikona 7100.

Może ktoś kto to czy ma jakiś sposób na to oprócz ostrzenia w trybie liveview, używam obiektywu 50mm 1.8

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez timoti_Pl Zobacz posta
    używam obiektywu 50mm 1.8
    Ale to oczywiście 70D jest winne?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Może ktoś kto to czy ma jakiś sposób na to oprócz ostrzenia w trybie liveview, używam obiektywu 50mm 1.8
    Czytałem to chyba ze trzy razy ale nijak nie rozumiem?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Witam ja kupiłem 70D 3 miesiące temu, przesiadłem się z 450D jestem rozczarowany, poniżej przesłony 4 aparat ostrzy gorzej niż mój 450D. Nie wiem co canon odwalił ale wolałbym bym kupić nikona 7100.

przeczytaj w instrukcji jak zrobic mikrokalibracje AF i bedzie po sprawie jesli sie dostosujesz.

Strona 55 z 82 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów