Strona 52 z 82 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Tak to wygląda u mnie:
    zwykłe czujniki, bez żadnego LV !
    po lewej szeroki pole, po prawej pojedynczy punkt af
    z każdym szkłem, w przykładzie C18-135stm
    wersja full ale chyba nie potrzebna:
    http://exon.spamik.kei.pl/70d/test1.jpg
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

W najnowszym EOSmagazine (April-June 2014), na str. 30-36 jest artykuł o sensorach Sensor fact file
    Jest tez o 70D, że Dual Pixel CMOS AF jest kompatybilny z 103 obiektywami EF i EF-S ale jest też długa lista obiektywów przy których 70D nie osiągnie pełnych możliwości tej matrycy

Zgadza się z listą z #498

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 24-04-2014 o 07:17
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Miasto
    TYCHY

Witam
    Panie Janie - w tej liście jest ujęty C18-135 IS STM (u mnie działa prawidłowo) - u dj_exon(a) występuje brak ostrości.
    Myślę, że trzeba zaczekać na kolejną wersję oprogramowania aparatu. Canon powinien tu coś poprawić.
    Matryca Dual Pixel jest nowa choć już była zaaplikowana w 2012r do kamery Canona EOS C100 z tym, że nie w pełni była wykorzystywana detekcja fazy.
    Teraz Canon zapowiada upgrade oprogramowania do C100 - z tym, że ma być płatne.
    Nadzieję mam, że firma nie zrobi czegoś podobnego użytkownikom 70D.
    Porównywać między moim poprzednim aparatem (NIKON D80) a nowym CANON 70D nie będę bo różne matryce i technologia aparatu ale przy D80 takiego problemu z ostrością nie było.
    Teraz wiem jedno, że mój Tamron pójdzie do sprzedaży a kupić będzie trzeba jakieś jasne długie szkiełko Canona.
    Łączę wyrazy szacunku.

Coś już napisał

To moze ja cos napisze o tym aparacie...
    Zakupiłem go w grudniu. Foce głównie samoloty na pokazach lotniczych.
    Zrobiłem tym aparatem juz cos okolo 3,5 tysiaca zdjec. Przesiadałem sie z 40D. 90% zdjęc robie najczęściej z podpietym 100-400 L.
    Jak narazie jestem bardzo zadowolony. Nie przeszkadza mi "plastykowa obudowa" i te to że puszka jest ciupinke mniejsza od 40D( i tak będe pewnie nie długo kupował gripa).
    Co do klawiszy to na początku uruchamiałem często podgląd na żywo i przełączałem się na tryb filmowania. Trochę dziwnie jest umiejscowiony klawisz pracy AF(punkty strefowy czy wszystkie punkty)- według mnie jest zbyt blisko spustu i czasem podczas naciskania spustu migawki udało mi sie uruchomić ten tryb.
    Co "do plusów dodatnich plusów ujemnych"- to jest blokada trybu nastaw- dla mojej siostry wymarzone bo nic jej się w aparacie nie przestawi a mi to przeszkadza w szybkim przełączaniu trybów ( z A na T lub na M).
    Do największych plusów tego korpus moge zaliczyć.... wyswietlacz- ten kto miał 40 ten wie o co chodzi- niema najmniejszego problemu z ocena czy zdjęcie jest poruszone czy ostre- co bardzo ułatwia w selekcji na bieżąco.
    Następny fajny "ficzer" często krytykowany to Wi-FI- przeglądanie zdjec na czyms wiekszym niż ekran apartu(np. ekran tabletu/czy komórki- z której mogę wysłać emaila z danym zdjeciem) sprawdza się według mnie idealnie.
    Według mnie aparat b.ardzo fajny i jestem zadowolony z zmiany.
    Jedyną wada dla mnie dotkliwa jest to że muszę kupić nowe karty bo stare maja inny format...
    Teraz zaczynam odkładać kase i zbieram na jakas 1D....
    moje zdjęcia głownie lotnictwo:
    http://kcfoto.pl/

witam jak sprawdzić przebieg migawki w 70d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez kakikow Zobacz posta
    Chyba jak na razie nie da rady - nasi skośnoocy bracia nie do końca chcą nam zdradzić swoje sekrety
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez kakikow Zobacz posta
    Normalnie można programem EOSinfo u mnie działa.
    ZENIT > PRAKTICA > YASHICA > Canon A60 > Canon G5 > Canon S3 IS > EOS 400D > EOS 550D > EOS 50D > EOS 7D > EOS 70D + Grip | C70-200 f/4L | T 17-50mm f/2.8| HELIOS 44M-4MC |

Bywalec
    Miasto
    Zgorzelec

Czy może ktoś sprawdzić jeśli ma Tamrona 17-50/2.8 z VC i bez czy poprawnie wyostrza na LV z 70D ? Mam wersje bez VC niestety robi nieostre sprawdziłem do F8 dwa egzemplarze.
    ZENIT > PRAKTICA > YASHICA > Canon A60 > Canon G5 > Canon S3 IS > EOS 400D > EOS 550D > EOS 50D > EOS 7D > EOS 70D + Grip | C70-200 f/4L | T 17-50mm f/2.8| HELIOS 44M-4MC |

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

A ja mam pytanie natury technicznej:

Ustawiam punkt ostrzenia na pojedynczy (jeden prostokąt na środku wizjera w trybie LV) w ustawieniach body. Naciskam, pika, pokazuje się jeden punkt i jest OK.
    Wyłączam tryb LV i bez przestawiania jakichkolwiek ustawien w body, patrzę przez wizjer naciskam spust do połowy i niespodzianka, zamiast pojedynczego punktu ostrzenia mam kilka.

I teraz czy da się tak ustawić aby w trybie wizjerowym i LV był zawsze tylko jeden punkt ostrzenia ? Bo gdy ustawiam matrycowy to i LV i wizjer operuje na wielopunktowym ostrzeniu ?
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Początki nałogu Awatar 5pirit

Czy ktoś może jest wróżką, jasnowidzem albo innym medium, albo po prostu posiada informacje, czy 70D pod koniec roku zejdzie coś z ceny czy nie bardzo, obecnie 3700zł trzeba położyć.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Strona 52 z 82 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów