Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Gdzie nad polskie morze?

Domyślnie Gdzie nad polskie morze?

Witam. Za tydzień urlop, a więc postanowiłem wybrać się nad morze z narzeczoną. Zastanawiam się nad miejscem bo ofert w internecie jest aż za dużo. Gdzie Wy się wybieracie, gdzie byliście i polecacie? Wolałbym miejsce gdzie można pozwiedzać i przywieźć ładne zdjęcia niż miejsce gdzie są tylko imprezy i nic więcej. Więc, co polecacie?

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Gdzie nad polskie morze?

Dziwnów, Pobierowo, Rewal... a do focenia masz wtedy cały pas wybrzeża z wieloma perełkami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

nad polskie morze można pojechać wszędzie, pod jednym warunkiem: nie w czerwcu, lipcu, sierpniu i we wrześniu
    w pozostałe miesiące jest sympatycznie i nie śmierdzi piwem
    osobiście lubię listopad i luty

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    osobiście lubię listopad i luty
    Nie każdy jest morsem

Jak dla mnie Ustka, Ustka i jeszcze raz Ustka.
    Tam jest wszystko. I urokliwe miasteczko, i promenada, i "patelnia", czyli fajne wydmy, a w dodatku plaża dla wszystkich i druga dla wybrednych po zachodniej stronie portu. W dodatku przy latarni najlepszy dorsz na świecie.
    Przynajmniej tak było dekadę temu, kiedy ostatnio nawiedziłem to cudowne miasteczko. Mam nadzieję, że nic się w międzyczasie nie zmieniło, a jeśli już, to na lepsze.
    No i do Słupska blisko, z jego zabytkami.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Jakoś mieszkając od 7 lat w Słupsku zbyt wielu zabytków nie dostrzegam. A do Ustki w sezonie nie jeżdżę. Nie jestem miłośnikiem smrodu starego oleju i tłumów "wypoczywających".

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

MC_ - chyba każdy tak ma w sezonie. Mieszkam w okolicach Trójmiasta i do Gdańska od czerwca do sierpnia wjeżdżam tylko wtedy, gdy już wszystkie inne możliwości się wyczerpią. A sam Gdańsk jest bardzo ładny i ciekawy fotograficznie, ale na przykład we wrześniu lub październiku.

Odpowiadając na pytania Wątkodawcy. Jakiś czas temu za bazę urlopową wybraliśmy Kamień Pomorski - miasteczko ładne, trochę oddalone od morza i dzięki temu bez tłumów. I jeździliśmy sobie codziennie na inną plażę: Rewal, Niechorze, Pogorzelica itd. Zdecydowanie najlepsze wspomnienia to Niechorze (dzika plaża na zachód od latarni - zdjęcia mew na falochronach!) i wyspa Wolin. Międzyzdroje omijać z daleka!

Ważne dla przyjezdnych! W sezonie w miejscowościach nadmorskich - od Helu po Świnoujście - radarów jest prawie tyle samo co turystów. Polecam przestrzegać ograniczenia prędkości.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 02-07-2013 o 08:48

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

W moich okolicach to ja bardzo polecam Poddąbie. Mała miejscowość, w miarę spokojna, plaża bardzo ładna. Ale to niestety (dla niektórych) prawie koniec świata...

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    W moich okolicach to ja bardzo polecam Poddąbie. Mała miejscowość, w miarę spokojna, plaża bardzo ładna.
    I dojście do plaży przez ten dębowy lasek, miodzio . Dla kogoś, kto lubi pobiegać po lesie za robaczkami i grzybami bardzo fajna miejscowość.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Jastrzębia Góra - blisko na Hel i do Trójmiasta, po drodze zahaczyć można o Kaszuby. Druga opcja - Wolin. Za poprzednikami - unikać sezonu. Polecam wrzesień - cicho, tanio, ciepło.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Jakoś mieszkając od 7 lat w Słupsku zbyt wielu zabytków nie dostrzegam. A do Ustki w sezonie nie jeżdżę. Nie jestem miłośnikiem smrodu starego oleju i tłumów "wypoczywających".
    Tak to jest. Ja w lecie w góry praktycznie nie chodzę. Temperatury i tłumy to dla mnie zbyt drastyczne zestawienie - co innego zimą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów