Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Zeiss distagon 55mm f/1.4

Mieszany widok

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Zeiss distagon 55mm f/1.4

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    mi wystarcza Planar 50 z jego niedoskonałościami - właśnie dlatego, że one w nim są :-)
    A mnie wystarcza 50/1,2 Canona, właśnie dlatego, że jest pozbawiona niedoskonałości Planara.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A mnie wystarcza 50/1,2 Canona, właśnie dlatego, że jest pozbawiona niedoskonałości Planara.
    Ma za to własny zestaw niedoskonałości jak najbardziej chimeryczny w systemie autofokus, plastikowy pierścień z przodu obiektywu, który potrafi pęknąć, etc :-)

sv
    Guest

najbardziej chimeryczny w systemie autofokus
    a to akurat nie powinno Ci przeszkadzać (chyba, że masz jakąś specjalną wersję tego Planara) :-)
    Mam ten obiektyw 5 lat i to jest szkło, którego najczęściej używam. Mechanicznie nie do zdarcia. Af na 5d mk II był faktycznie kapryśny (ale lepszy taki nisz żaden ;-) Po przesiadce na marka III nie mam uwag.

Pełne uzależnienie

a to akurat nie powinno Ci przeszkadzać (chyba, że masz jakąś specjalną wersję tego Planara) :-)
    Mam ten obiektyw 5 lat i to jest szkło, którego najczęściej używam. Mechanicznie nie do zdarcia. Af na 5d mk II był faktycznie kapryśny, ale po przesiadce na marka III nie mam uwag.
    Mi nie przeszkadzało (no, umiarkowanie), ale powinieneś kiedyś poczytać jakieś fora fotograficzne, tam dużo piszą na ten temat :-)

sv
    Guest

Mi nie przeszkadzało (no, umiarkowanie), ale powinieneś kiedyś poczytać jakieś fora fotograficzne, tam dużo piszą na ten temat :-)
    No i pewnie po lekturze tych wpisów na forach przesiadłeś się na tego bieda Zeissa :-) Przykro mi, sam sobie jesteś winien.

Pełne uzależnienie

No i pewnie po lekturze tych wpisów na forach przesiadłeś się na tego bieda Zeissa :-) Przykro mi, sam sobie jesteś winien.
    Bleh, gadasz głupoty. Mojemu Apo było po prostu smutno i dokupiłem mu małego braciszka, żeby nie był sam.

Bleh, gadasz głupoty. Mojemu Apo było po prostu smutno i dokupiłem mu małego braciszka, żeby nie był sam.
    hahahhaah bo Apo albo się ma albo nie ma
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Uprawnienia umieszczania postów