Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
w ciągu 20 lat pałętania się po weselach z kamerą na ramieniu jeszcze nie spotkałem się z sytuacją,a by dwóch różych fotografów ślubnych pracowało na identycznym zestawie szkieł, także szukanie "zestawu obowiązkowego na śluby" na forach jest po prostu stratą czasu. Na forach co najwyżej można wymienić się doświadczeniami i refleksjami nt jak sprawdzają się poszczególne słoiki natomiast pytania w stylu, "jestem fotografem ślubnym, doradźcie jakie szkłą kupić" trochę przypomina pytanie murarza, jaką ma kupić kielnię... póki sam nie przetestujesz, realnej odpowiedzi nigdy nie uzyskasz......
No masz racje... pytanie powinno brzmieć troszkę inaczej ale coś tam mi chłopacy doradzili. Czekam teraz za aparatem , jak przyjdzie pobawię się nim na 50/1.8 a w tym czasie coś kupię. Raczej wolał bym zooma niż jakąś stałkę, ja jakoś nie wyobrażam sobie co chwila zmieniać szkła, ale jeszcze tego nie próbowałem więc nie mówię że kiedyś nie spróbuję.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
A z tego co wyczytałem ja bym zostawił u Ciebie 500D i 50 1.8 ; 17-50 2.8. Dokup FF, pod niego podepniesz 50tkę, pod 500d tamrona. I lecisz na dwa body. Możesz jeszcze 85tkę 1.8 sprawić sobie żeby ewentualnie mieć ludzi na dystansie I na wszelki wypadek jakaś lampa np 430exII i na początek powinno Ci wystarczyć. A tak to akumulatory, baterie, karty pamięci :P Po pierwszym foceniu będziesz miał pojęcie czy potrzebujesz szerzej lub węziej
Lampe już posiadam. I te inne gadżety również. Ciekawe rozwiązanie, warto spróbować na dwa body. Chodź boje się przepaści obrazka między 6d a 500d.