Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Obiektywy od Minolta do Canona?

Domyślnie Obiektywy od Minolta do Canona?

Witam wszystkich trafia mi się okazja kupna paru szkiełek za parę groszy od systemu Minolta MD i tu moje pytanie bo widzę ze na ebay’u są dostępne adaptery dzięki którym można podłączyć te szkła do canona.
    Jak one się sprawują z lustrzankami czy jest w ogóle sens kupować te szkiełka?

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Obiektywy od Minolta do Canona?

W tym przypadku przejściówki muszą mieć wbudowaną soczewkę umożliwiającą ostrzenie na nieskończoność. Może to pogorszyć jakość optyczną obiektywu. A czy jest sens to musisz sam zdecydować. Przede wszystkim zależy to od tego co to za obiektywy, czy nie ma odpowiedników w Canonie (albo koszmarnie drogie ).
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

W komplecie są 50mm 1.4 i 50mm 1.7 i na nie mam chrapkę no ale jak wymagana jest do tego przejściówka z soczewką a to na pewno pogorszy obrazek poszukam jeszcze w necie coś na ten temat może czegoś się jeszcze dowiem..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    W tym przypadku przejściówki muszą mieć wbudowaną soczewkę umożliwiającą ostrzenie na nieskończoność. Może to pogorszyć jakość optyczną obiektywu.

Na 100% pogorszy. Moim zdaniem taki deal nie ma większego sensu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

To odpuszczam sobie te szkła, trzeba będzie zbierać na jakieś jasne szkiełko canona pozdro...

Uprawnienia umieszczania postów