Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Fotografowanie bez uprzedzenia przestępstwem

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Tak, pewnie w Moskwie zostałbyś za to zesłany do łagru, w najlepszym wypadku konfiskata aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    W Chinach przestępstwo, w Anglii wezmą cię za pedofila... eh, Polsko moja, "normalny" kraju...
    a w Polsce poprostu wrócisz do domu bez aparatu

Domyślnie

Chłopaki!
    Wy chyba źle to czytacie!
    Tu chodzi o to, że jak pojedziecie sobie na wycieczke do takich dużych i nudnych Chin, żebyście mieli rozrywke przy 'stritfoceniu' to może nawet pomóc Władze Chin powiedziały po prostu: STOP nudnym wakacyjnym fotkom! a tak na poważnie to w każdym 'egzotycznym' miejscu i tak trzeba mieć oczy, uszy, itd dookoła głowy więc o co chodzi. pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arth
    w każdym 'egzotycznym' miejscu i tak trzeba mieć oczy, uszy, itd dookoła głowy więc o co chodzi. pzdr.
    No z dwojga zlego to ja bym jednak wolal stracic aparat niz siedziec w wiezieniu za szpiegostwo, szczegolnie w Chinach

Domyślnie

Faktem jest, że tak czy inaczej stracił byś aparat.
    Taka sytuacja może się zdarzyć w wielu miejscach na świecie, w krajach, których przepisy wcale nie regulują tej kwestii; powtrzarzam: efekt może być taki sam w naprawdę bardzo wielu miejscach na świecie (nie wyłączając jakże normalnego kraju jakim jest PL, vide wrzawa dot. fotograffen terroristen). A Chiny? Na Zachodzie Chiny mają raczej słaby pr, jak zresztą wszystko co znajduje się poza granicami władzy białego człowieczka

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot Zobacz posta
    W Chinach przestępstwo, w Anglii wezmą cię za pedofila... eh, Polsko moja, "normalny" kraju...
    Jak ostatnio postanowilem sobie zrobic fotki sportowe dzieci grajacych w pilke z trenerami to przeszedlem 5 minuowa rozmowe w jakim celu robie zdjecia, a po co, a na co, a komu je bede pokazywal, jak je wykorzystam...
    NORMALNA PARANOJA!!! czulem sie jak bym wygladal jak pedofil!!!!!!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

A niech to! Zawsze chciałem się wybrać do Chin z aparatem... cóż jedna miejscówka w którą chciałem się wybrać skreślona. Czas zacząć podróżować zanim w reszcie krajów oficjalnie wprowadzą takie przepisy :/
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony

Domyślnie

ee tam, no risk no fun!
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Jak ostatnio postanowilem sobie zrobic fotki sportowe dzieci grajacych w pilke z trenerami to przeszedlem 5 minuowa rozmowe w jakim celu robie zdjecia, a po co, a na co, a komu je bede pokazywal, jak je wykorzystam...
    NORMALNA PARANOJA!!! czulem sie jak bym wygladal jak pedofil!!!!!!
    Mam to samo. Za kazdym razem gdy wyskakuje w parku z aparatem mam wrażenie, że wszystkie spojrzenia mam są skierowane na mnie.....tym bardziej kobieta....ehh....to chyba już specyfika naszego hmmm naszej kultury i spoleczenstwa ze wpaja nam takie "poczucie winy" zanim jeszcze coś zrobimy...to wina mediów również! A może złożymy sie na ogólnopolską akcję "tolerancja dla fotografów".."stop dyskryminacji fotograficznej"?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Mam to samo. Za kazdym razem gdy wyskakuje w parku z aparatem mam wrażenie, że wszystkie spojrzenia mam są skierowane na mnie.....tym bardziej kobieta....ehh....to chyba już specyfika naszego hmmm naszej kultury i spoleczenstwa ze wpaja nam takie "poczucie winy" zanim jeszcze coś zrobimy...to wina mediów również! A może złożymy sie na ogólnopolską akcję "tolerancja dla fotografów".."stop dyskryminacji fotograficznej"?
    Nie narzekaj, kobiety i tak mają o wiele łatwiej pod tym względem od facetów. A jak są atrakcyjne to już w ogóle bułka z masłem ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów