Tak, pewnie w Moskwie zostałbyś za to zesłany do łagru, w najlepszym wypadku konfiskata aparatu![]()
Tak, pewnie w Moskwie zostałbyś za to zesłany do łagru, w najlepszym wypadku konfiskata aparatu![]()
a w Polsce poprostu wrócisz do domu bez aparatuZamieszczone przez pejot
![]()
Chłopaki!
Wy chyba źle to czytacie!
Tu chodzi o to, że jak pojedziecie sobie na wycieczke do takich dużych i nudnych Chin, żebyście mieli rozrywke przy 'stritfoceniu'to może nawet pomóc
Władze Chin powiedziały po prostu: STOP nudnym wakacyjnym fotkom! a tak na poważnie to w każdym 'egzotycznym' miejscu i tak trzeba mieć oczy, uszy, itd dookoła głowy więc o co chodzi. pzdr.
No z dwojga zlego to ja bym jednak wolal stracic aparat niz siedziec w wiezieniu za szpiegostwo, szczegolnie w ChinachZamieszczone przez arth
Faktem jest, że tak czy inaczej stracił byś aparat.
Taka sytuacja może się zdarzyć w wielu miejscach na świecie, w krajach, których przepisy wcale nie regulują tej kwestii; powtrzarzam: efekt może być taki sam w naprawdę bardzo wielu miejscach na świecie (nie wyłączając jakże normalnego kraju jakim jest PL, vide wrzawa dot. fotograffen terroristen). A Chiny? Na Zachodzie Chiny mają raczej słaby pr, jak zresztą wszystko co znajduje się poza granicami władzy białego człowieczka![]()
Jak ostatnio postanowilem sobie zrobic fotki sportowe dzieci grajacych w pilke z trenerami to przeszedlem 5 minuowa rozmowe w jakim celu robie zdjecia, a po co, a na co, a komu je bede pokazywal, jak je wykorzystam...
NORMALNA PARANOJA!!! czulem sie jak bym wygladal jak pedofil!!!!!!
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
A niech to! Zawsze chciałem się wybrać do Chin z aparatem... cóż jedna miejscówka w którą chciałem się wybrać skreślona. Czas zacząć podróżować zanim w reszcie krajów oficjalnie wprowadzą takie przepisy :/
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
ee tam, no risk no fun!![]()
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
Mam to samo. Za kazdym razem gdy wyskakuje w parku z aparatem mam wrażenie, że wszystkie spojrzenia mam są skierowane na mnie.....tym bardziej kobieta....ehh....to chyba już specyfika naszego hmmm naszej kultury i spoleczenstwa ze wpaja nam takie "poczucie winy" zanim jeszcze coś zrobimy...to wina mediów również! A może złożymy sie na ogólnopolską akcję "tolerancja dla fotografów".."stop dyskryminacji fotograficznej"?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się