Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Photoshop CS6 vs CC (ACR)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Photoshop CS6 vs CC (ACR)

Jak coś zrobisz z obrazkiem w PS-ie to i tak musisz zapisać go jako TIFF-a, bo jako RAW to się raczej nie da. Problem może powstać w momencie, kiedy otwierasz plik "na chwilę" z LR do PS, a potem nic z nim nie robisz - wtedy tego TIFF-a wypada wywalić ręcznie.

Czy bez używania nowych funkcji szybki eksport będzie działał - pojęcia nie mam.

Edycję filmów masz też w Photoshopie CS6.

Raczej nie ma problemów by instalować i używać na jednej maszynie część aplikacji CS6 i część CC (czytałem, że ludzie mają nawet PS CS6 i CC jednocześnie i używają zamiennie).

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Problem może powstać w momencie, kiedy otwierasz plik "na chwilę" z LR do PS, a potem nic z nim nie robisz - wtedy tego TIFF-a wypada wywalić ręcznie.
    Dokładnie o tym mówię. Tak jest w 98% przypadków u mnie. Więc to trochę uciążliwe. Jest jakaś funkcja szybkiego eksportowania TIFFa? Jak to wygląda, wiesz może?

Co do filmów to edycja != montaż

No i chyba nadal skłaniam się do tego CS6 za 2200 brutto. Jeszcze poczytam, może coś mnie przekona, żeby jednak nie...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Dokładnie o tym mówię. Tak jest w 98% przypadków u mnie. Więc to trochę uciążliwe. Jest jakaś funkcja szybkiego eksportowania TIFFa? Jak to wygląda, wiesz może?
    Ctrl+E i Edit a Copy with Lightroom Adjustments. I potem tego TIFF-a usuwasz jak z nim nic nie zrobisz.

Zrobiłem szybki test. LR5 i CS6.

Uzylem upright, następnie dałem 'Edit In Photoshop CS6'.
    Zdjęcie wczytalo jak dawniej, bez kłopotów, konwersji i dodatkowych pytań.

Pełne uzależnienie

Zrobiłem szybki test. LR5 i CS6.

Uzylem upright, następnie dałem 'Edit In Photoshop CS6'.
    Zdjęcie wczytalo jak dawniej, bez kłopotów, konwersji i dodatkowych pytań.
    To być może jest tak, że ACR 8.x odpalony z poziomu CS6 potrafi przemielić ustawienia z nowych funkcji właściwych dla CC jeśli jest używana funkcja Ctrl+E w Lightroomie. Natomiast z całą pewnością nie da się tych ustawień zmieniać otwierając plik RAW w Photoshopie za pośrednictwem ACR-a. Cenna informacja. Swoją drogą to tylko pokazuje jak strasznie Adobe miesza żeby wyciągać kasę od klientów, zamiast dać po ludzku normalną zgodność ACR-a ze starszymi Photoshopami.

Chyba masz racje. Najpierw odpalilem zdjęcie bez zmian specyficznych dla ACR8.1 i poszło w sekundę. Z użytych upright różnica była taka ze wyskoczył pasek postępu z tytułem 'Camera RAW Processing' i po tym otworzył sie plik (w nazwie na tabor klasycznie rozszerzenie CR2 bo sprawdzalem dla pewności)

Pełne uzależnienie

Chyba masz racje. Najpierw odpalilem zdjęcie bez zmian specyficznych dla ACR8.1 i poszło w sekundę. Z użytych upright różnica była taka ze wyskoczył pasek postępu z tytułem 'Camera RAW Processing' i po tym otworzył sie plik (w nazwie na tabor klasycznie rozszerzenie CR2 bo sprawdzalem dla pewności)
    Czyli pewnie coś poleciało do tempa, a nie prosta instrukcja: otwórz tego rawa z tym xmp. Bez sensu są te kombinacje.

A właśnie. Mam włączone zeby generowal pliki xmp. Moze dzięki temu działa?

Pełne uzależnienie

Raczej bez związku.

W sumie bez znaczenia. Ważne ze jest tak ze jesze łatwiej podjąć mi decyzje na rzecz CS6

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów