@Bangi

Czyli jednak w obu opisanych przez Ciebie przypadkach automatyka dąży do jak najniższego ISO. A u mnie, mam wrażenie, nie do końca - i to mnie właśnie zdziwiło. Muszę jeszcze poeksperymentować (60D mam dopiero trzy miesiące, ale przez większą część tego okresu nie miałem za grosz czasu na pstrykanie...).

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
(...)IS – nie jest lekiem i nigdy nie będzie na krótkie czasy przy obiektach w ruchu, nawet bardzo wolnym ruchu (przerabiałem to na foceniu własnego dziecka).(...)
Wiem, oczywiście. Jeśli obiekt jest w ruchu, to jasne. Ale kiedy obiekt jest nieruchomy, to (przynajmniej teoretycznie) powinno się dać robić zdjęcia "z ręki" na dłuższych czasach, niż bez IS. Zdjęcie które pokazałem (nr. 5) to było właśnie tego typu zdjęcie: te dwie dziewczyny siedziały już na krzesłach, w odpowiednich pozach - trwałoto jakieś 10 sekund, zanim zaczęła się muzyka, to której miały układ taneczny. Siedziały nieruchomo. Ja strzeliłem zdjęcie z czasem 1/125 (z włączonym IS), więc chyba nie chodziło ani o poruszenie się obiektów, ani o drżenie ręki czy ruch ciała (mojego, znaczy się).

Pewnikiem jednak chodzi o to, co napisał Ligo...