Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC zamiast Kit-a Canon EF-S 18-55 f3.5 - 5.6 II

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enzo
    A co do cen, to w jakims sklepie nie spojrze to ceny wachają się od 750 zł do 850 zł... - twoje ceny są pewnie prawdziwe, tyle że ja nie zaglądam do używek z allegro, ani nowych które mają gwarancje z innego kraju..., nie kupuje z giełdy... - Mówię o nowym sprzęcie..., i o gwarancji od dystrybutora z GDYNI...
    OK, nie ma sprawy. Każdy kupuje jak mu pasuje :-)
    Tyle, ze na zdjęciach nie widać różnicy, więc po co przepłacać ;-)

I własciwie nie chciałem się już w tym wątku odzywać, gdyby nie to:
    A Sigma to nie 18-50 3,5-5,6 - tylko 18-50 DG 2,8-4...
    Powiedz mi skąd wytrzasnałeś taki obiektyw? 18-50 DG 2,8-4
    Ponizej linki do polskiej i miedzynarodowej strony Sigmy. Gdzie masz taki obiektyw?
    www.sigma-foto.pl
    www.sigma-photo.com
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

enzo
    Guest

Domyślnie

Aaaa... pomyliłem się... :grin: , oglądałem 28-70 DG 2,8-4 wtym czasie, i przepisałem końcówke :P... - Nie ma takiej sigmy... - osobiście testowałem 18-50 DC 3,5-5,6

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Aaaa... pomyliłem się... :grin: , oglądałem 28-70 DG 2,8-4 wtym czasie, i przepisałem końcówke :P... - Nie ma takiej sigmy... - osobiście testowałem 18-50 DC 3,5-5,6
    enzo zastanow sie z dwa razy, zanim cos napiszesz.

Poza tym trzeba Cie chyba wyslac na odwyk :
    hmmm...; obiektywu...; był nowy...; duuuużo...; lepszy...; z gwarancją...; odpadał dla mnie...; do 850 zł...; z innego kraju...; z giełdy...; sprzęcie...; z GDYNI...; -4...; Aaaa...; pomyliłem się...; :P...; sigmy...
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC zamiast Kit-a Canon EF-S 18-55 f3.5 - 5.6 II

osobiście testowałem 18-50 DC 3,5-5,6
    To zamiast mieszać ;-) napisz no konkretnie jak Ci wypadły testy tej Sigmy vs. Kit Canona, bo to jest własnie tematem tego wątku.
    Pozdrowienia, Tomek

enzo
    Guest

Domyślnie

"..." te moje kropeczki, to jakoś wpadły mi w nawyk i nie mogę się z nich wyleczyć...

Jeżelo chodzi o te obiektywy: Sigma jest w wersji ASP i optyka nie wykazuje zniekształceń, posiada powłoki anty-odblaskowe... flaruje duuuuużo mniej niż KIT, potrafi ostrzyć od 3.5 gdzie KIT tak naprawdę jest ostry od 5.6, Sigma przy 5.6 ma już bardzo dobre parametry a KIT dopiero przy 8.0. Jeżeli chodzi o wykonanie to są na tym samym poziomie (plastikowe). Obudowa Sigmy jest lepiej opisana, Canon nie posiada opisu zakresu ostrości...
    Obiektyw jest lepszy od kita ale nie jest to gigantyczna różnica... - Jeżeli planujesz zakup tylko Body, to polecam kupić Sigme, bo będzie to lepszy zakup niż Zestaw z KIT'em...
    Nie zapominaj że 18-50 Sigmy to praktycznie taka sama masówka co 18-55 canona... - więc jeżeli chcesz naprawdę odczuć różnice to musisz kupić sigme w wersji EX...
    Ostatnio edytowane przez enzo ; 02-03-2006 o 14:47

Domyślnie

No i teraz to jest naprawdę konkret.

chodzi o wykonanie to są na tym samym poziomie (plastikowe).
    Pozwole sobie uzupełnić, że Sigma ma jednak bagnet metalowy, a Canon jest cały plastikowy.
    Co do wykonania, mozna jeszcze dodać, że Sigma oferuje w komplecie osłonkę przeciwsłoneczną, a Canon nie.
    Tyle ode mnie :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia / Piekary Śl.

Domyślnie

dzięki za porady

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów