|| 5D + BG-E4 + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Panowie dziękuję za wasze propozycje i rozwiązania. Hmmm a co byście powiedzieli gdybym po prostu mógł "okazyjnie" zdobyć 7d ?
Aczkolwiek chyba będę się skłaniał ku 60d. Pytanie czy jest sens ładować się w "starszą" teoretycznie puszkę kiedy za przyzwoite pieniądze jest tu 700d. Jakość wykonania przemawia na korzyść 60d ewidentnie.
Ostatnio edytowane przez addic7ed ; 24-06-2013 o 10:11
Wprawdzie akustyk odpowiedział już na Twoje pytanie skierowane do mnie (za co dziękuję), ale chciałem jeszcze zwrócić uwagę na jedną rzecz. Pamiętaj, że nowa puszka pokroju 5D3 na tzw. Zachodzie, to równowartość przeciętnie jednej miesięcznej pensji. A więc sprzęt, na który stać każdego pracującego amatora fotografii i który często może zalegać w torbie przez cały prawie rok.
Jak będziesz tak siedział i dumał, to wszystkie fajne egzemplarze inni sprzątną Ci z przed nosa![]()
A tu kolega chyba trochę przesadził. Google na szybko podaje (Niemcy):
Lekarz 4560 €
Dentysta 3500 €
Opiekunka do dziecka 1400 €
Sekretarka 2150 €
A wiec szukajcie ogłoszeń od lekarzybo opiekunki i sekretarki na pewno nie
Ale chciałem o czymś innych. Zastawiam się czy przy takiej sile nabywczej pieniądza w tych krajach sprzedają się obiektywy firm alternatywnych ? Po co kupować np 50/1.8 ? dla kogo są te obiektywy produkowane ?
to tak poza tematem....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja przeskoczyłem z 500d na 700d brałem też pod uwagę 60d, który nie ma dla mnie wystarczajacych atutów przemawiających za nim a nie za 650d/700d. Seria xxxd bardzo zbliżyła się do xxd także jeżeli szukasz nieco poręczniejszego body o tych samych parametrach (matryca, AF, jakość obrazka) to bierz 650/700d do architektury nie potrzeba Ci wyższości 60d nad w/w czyli: lepszej baterii, minimalnie ale raczej niezauważalnie szybszej serii, drugiego wyświetlacza, czy 200g więcej w torbie. Poza tym 60d nie ma się czym pochwalić na korzyść:-)