Wiemy, wiemy....Zamieszczone przez muflon
Marcin
Wiemy, wiemy....Zamieszczone przez muflon
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Mam pytanie, skoro masz z nimi jakies doswiadcznia. Masz mosze pojecie, czy mozna towar odebrac u nich bezposrednio?? Z niemieckim u mnie krucho automatyczne transalatory tlumacza tak ze idzie sie zastrzelic :-/ (wstyd bo pracuje dla niemieckiej firmy ;-). Co tydzien jade przez pol Szwajcarii wiec najchetniej bym przedplacil im na konto i odebral po drodze. Nie musial bym dreczyc zaznajomionych szwajcarow.Zamieszczone przez muflon
Marcin
w stopkę to sobie wpiszZamieszczone przez muflon
20Dset
maj łeb...
Niestety ta sa sklepy on-linowe. Wiec wydaje sie ze nie ma mozliwosci zebys dostal formularz do zwrotu VATu na granicy, bo o ile mnie pamiec nie myli taki formularz jest imienny, i trzeba sie wylegitymowac przy zakupie. Tak czy siak cena jest bardzo dobra. Nie wysylaja tez za grancie o ile dobrze widzialem. Ja mam mozliwosc kupic cos przez obywatela CH, dlatego sledze te ceny.Zamieszczone przez snowboarder
Marcin
Ciekawym kiedy w Polsce za 7,5kzł bedzie mozna nabyc to cena po ktorej bym sie skusil na zakup. Jak to mowia raz a dobrze. Tylko na leosze lensy dlugo przyjdzie czekac wtedy. Sam juz nie wiem , ale do aparatow z kropem musialbym kupic EF-S zeby miec swoje ulubione zakresy a z 5D to w sumie tylko dlugiego tele by brakowalo.
Jak sadzicie kiedy w Polsce padnie granica 7500zł, na razie na allegro 9500 najtaniej.
Pozdrowki Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
7300 to realna cena (już po odjęciu 300Euro za promocję), za jaką można nabyć 5D w Niemczech, jeśli się kupuje na firmę. Wczoraj kupiłem właśnie taki sprzęt w dnet24.de. Jeśli prywatnie to +16% MwSt. Wychodzi 8500zł
Pozostaje np. Szwajcaria i odpis VAT'u na granicy, ale trzeba się tam samemu wybrać załatwić sprawy VATu na granicy i wwieźć towar do Polski bez clenia (czytaj płacenia 22% VAT). Na poczcie istnieje duża szansa, że taki sprzęt zatrzymają i każą dopłacić 22% VATu.
Osobiście chyba bym się nie decydował na sprzęt ze Szwajcarii. Sprawy formalne i ewentualny serwis wydaje się być sporą przeszkodą.
Pozdrawiam
Konrad
Potwierdzone $300 rebate w US plus drobiazgi za obiektywy
od 1 Kwietnia.
zdziwiłbym się, gdyby było inaczej...Zamieszczone przez snowboarder
20Dset
maj łeb...
W niektórych sklepach ceny 5D już "spadły", ale chyba na głowę.![]()
![]()
![]()
http://ultramedia.pl/product_info.ph...774e78f394ec9d
Niezle!Zamieszczone przez Nemeo
Mam, ale nie sprzedam...
Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes: