Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 89

Wątek: Lada dzien duza obnizka ceny 5D

websky
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris6000
    Witam
    Mam takie pytanie, czy kupując 5D w Polsce w opakowaniu z nalepką promocyjną, mogę się starać o zwrot tych 300 euro na konto w kraju?

Pozdrawiam
    Hmm, dobre pytanie, przejrzałem ten cały formularz promocyjny i wygląda na to, że możesz. W promocji biorą udział produkty, które zostały zakupione w krajach nią objętych. Ale kasę mogą Ci przecież przelać nawet do Honolulu. Kogo to obchodzi? W każdym bądź razie w formularzu zgłoszeniowym można wybrać kraj POLSKA, więc wygląda na to, że można.

Pozdrawiam
    Konrad
    http://www.kiosk24.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Konrad:
    Dziękuję, przeglądałem i jakoś nie zauważyłem Polski

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Jesli jest sie obywatelem UE(nie bedacym platnikiem VAT UE) placimy VAT miejscowy czyli 16% w Niemczech czy 22% w Polsce itd.
    Kazda firma zarejestrowana jako podatnik VAT UE (nie jest to obligatoryjne, trzeba zlozyc dodatkowy formularz we wlasciwym urzedzie skarbowym) uzyskuje potwierdzenie. Numer NIP sie nie zmienia. Wyglada tak PL-<10cyferek>. Taka firma kupuje bez VAT, placac wylacznie kwote netto. Nie chce komentowac dotyczacych tego przepisow , ktore sa debilne, ale to juz temat na oddzielny wywod.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

czy cena 9500 zl za puszke to cena juz po obnizce?? jestem na etapie kupna 5d, ale nie sledzilem wczesniej cen, tak wiec nie wiem czy jeszcze mam czekac....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber
    czy cena 9500 zl za puszke to cena juz po obnizce??
    Nie...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez websky
    Heh, pytanie, czy osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej może wystąpić o europejski numer NIP i kupić prywatnie towar bez VATu. Raczej napewno nie, ponieważ jest to sprzedaż do klienta końcowego, który nie jest podmiotem gospodarczym. A wiadomo, że klient końcowy zawsze płaci VAT za towary, które tym podatkiem są objęte. Tak więc jeśli kupujesz prywatnie za granicą (UE), wydaje mi się, że płacisz poprostu cenę brutto, z VATem obowiązującym w kraju, w którym dokonujesz zakupu.

Pozdrawiam
    Konrad

a kto tu mówi o kupowaniu jako osoba fizyczna???

innej możliwości nie ma, od wejścia do UE bye bye zwrocie podatku VAT na granicy...

Domyślnie

Witam
    Mam takie pytanie, czy kupując 5D w Polsce w opakowaniu z nalepką promocyjną, mogę się starać o zwrot tych 300 euro na konto w kraju?

Pozdrawiam
    a co mówi regulamin? [pytanie retoryczne]

Konrad:
    Dziękuję, przeglądałem i jakoś nie zauważyłem Polski

Pozdrawiam
    no własnie, promocja dotyczy krajów "cywilizowanych"

przejrzałem ten cały formularz promocyjny i wygląda na to, że możesz.
    ciekawe jak do tego doszedłeś?

6. The promotion runs in the following 15 countries: Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Luxembourg, the Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland and the United Kingdom. For the cashback to apply, the product listed in Section 2 must be purchased in either of those 15 countries.
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 02-03-2006 o 18:55

websky
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus

a kto tu mówi o kupowaniu jako osoba fizyczna???

innej możliwości nie ma, od wejścia do UE bye bye zwrocie podatku VAT na granicy...
    A kto mówi o kupowaniu na firmę? Piszemy o zakupach za granicą i możliwości, kiedy płaci się VAT, a kiedy się go nie płaci w handlu między krajami UE. Nie rozumiem, po co ten komentarz. Zwrotu VAT'u nie ma, ale jeśli kupujesz na firmę, dostajesz f-rę NETTO (bez VAT)

ciekawe jak do tego doszedłeś?

6. The promotion runs in the following 15 countries: Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Luxembourg, the Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland and the United Kingdom. For the cashback to apply, the product listed in Section 2 must be purchased in either of those 15 countries.
    Eee, zerknąłem jeszcze raz na ten formularz i piszą, że jednak trzeba dołączyć kopię rachunku bądź paragonu. W takim wypadku chyba pozostaje bezpośredni zakup w jednym z wymienionych krajów. Bo raczej kombinowanie z kopią f-ry zakupy od sprzedawcy niewiele da.

Pozdrawiam
    Konrad
    Ostatnio edytowane przez websky ; 02-03-2006 o 22:31

Domyślnie

A kto mówi o kupowaniu na firmę? Piszemy o zakupach za granicą i możliwości, kiedy płaci się VAT, a kiedy się go nie płaci w handlu między krajami UE. Nie rozumiem, po co ten komentarz. Zwrotu VAT'u nie ma, ale jeśli kupujesz na firmę, dostajesz f-rę NETTO (bez VAT)
    z tego co pisałeś wynikało, że nie wiesz o co Czasze chodzi...odpowiedź Czachy sugeruje, że odebrał to podobnie

Eee, zerknąłem jeszcze raz na ten formularz i piszą, że jednak trzeba dołączyć kopię rachunku bądź paragonu. W takim wypadku chyba pozostaje bezpośredni zakup w jednym z wymienionych krajów. Bo raczej kombinowanie z kopią f-ry zakupy od sprzedawcy niewiele da.
    no własnie zanim porządnie zerknąłeś to już napisałeś, nie jednak a z zasady trzeba dołaczyć kilka rzeczy
    1. rachunek
    2. wycinek opakowania z kodem kreskowym
    3. wydrukowany ze strony www wypełniony formularz
    4. tu chyba niepotrzebny - kupon promocyjny (był konieczny przy tej promocji kuponowej przed świętami)

zwrot jest dokonywany także ściśle na zasadach określonych w regulaminie, co do sposobu [czek czy przelew] i wyłącznie do kraju zakupu...

websky
    Guest

Domyślnie

zwrot jest dokonywany także ściśle na zasadach określonych w regulaminie, co do sposobu [czek czy przelew] i wyłącznie do kraju zakupu...
    Proszę, przytocz mi fragment regulaminu, w którym jest napisane, że przelew dokonywany jest WYŁĄCZNIE do kraju zakupu

The promotion is valid only for consumers that are residents of a country in the EEA or Switzerland.

Pozdrawiam
    Konrad

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów