Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 89

Wątek: Lada dzien duza obnizka ceny 5D

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Chodzi o cene w USA. Wiem, ze wiele osob sprowadza
    sprzet, moze to byc bardzo dobra wiadomosc dla wielu :-)
    raczej 500 USD cash back...

jak w Europie...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    no nie wiem...we wrzesniu swojego za 1800 puściłem, teraz to on warty jest chyba niewiele...
    1400 to realna cena za body+grip patrzac na allegro. W takich granicach, 1400-1600 sie licytuje aktualnie.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

websky
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    To jesli juz sie ktos decyduje na sprowadzanie sprzetu na ktory nie bedzie w zasadzie gwarancji, to moze warto sie zainteresowac cenami w Szwajcarii. Tez brak europejskiej gwarancji, ale w razie jakiejs wiekszej skuchy blizej do serwisu w CH niz USA.
    Dla kogoś, kto kupuje na firmę bardziej się chyba opłaci kupić w Niemczech:
    Cena: 2525 Euro - 16% VAT - 300 Euro + 30 Euro wysyłka = 1900 Euro * 3.85 = 7300 w przybliżeniu.

Oczywiście te 300 Euro Promo2006 zwracają w ciągu 30 dni od daty wysłania formularza. Więc na wstępie trzeba zapłacić więcej.

Pozdrawiam
    Konrad
    http://www.kiosk24.pl

epso_nj
    Guest

Domyślnie

Witam.

Nie znam osobiscie tej firmy ale cena wyglada super (pomijajac to ze wrazie koniecznej naprawy to tylko USA , ale slyszalem ze ludziska radza sobie z tym problemem przez PolAmer )przy obecnym kursie USD :
    http://www.bestpricecameras.com/308518-312322-2.html

Pozdrawiam.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gdzie dokonuje sie zwrotu podatku przy zakupach w Niemczech? Czy moze dopiero przy rozliczeniu z US?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Gdzie dokonuje sie zwrotu podatku przy zakupach w Niemczech? Czy moze dopiero przy rozliczeniu z US?
    podatku w ogole nie rozliczasz, bo go nie płacisz, w UE jak jesteś płatnikiem VAT podajesz nr i wystawiają ci od razu fakturę netto

to działa transgranicznie, mając nr VAT belgijski, jest to jakiś wystandaryzowany nr UE bo u mnie są BE-XXXXXXX, podajesz go w sklepie i dostajesz towar bez VAT (także robiąc zakupy za granicą - Niemcy, Holandia)

tylko chash-back rozliczasz wtórnie, kasę wysyłaja na konto...

websky
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    podatku w ogole nie rozliczasz, bo go nie płacisz, w UE jak jesteś płatnikiem VAT podajesz nr i wystawiają ci od razu fakturę netto

to działa transgranicznie, mając nr VAT belgijski, jest to jakiś wystandaryzowany nr UE bo u mnie są BE-XXXXXXX, podajesz go w sklepie i dostajesz towar bez VAT (także robiąc zakupy za granicą - Niemcy, Holandia)

tylko chash-back rozliczasz wtórnie, kasę wysyłaja na konto...
    Heh, pytanie, czy osoba fizyczna nie prowadząca działalności gospodarczej może wystąpić o europejski numer NIP i kupić prywatnie towar bez VATu. Raczej napewno nie, ponieważ jest to sprzedaż do klienta końcowego, który nie jest podmiotem gospodarczym. A wiadomo, że klient końcowy zawsze płaci VAT za towary, które tym podatkiem są objęte. Tak więc jeśli kupujesz prywatnie za granicą (UE), wydaje mi się, że płacisz poprostu cenę brutto, z VATem obowiązującym w kraju, w którym dokonujesz zakupu.

Pozdrawiam
    Konrad
    http://www.kiosk24.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pytalem sie o zakup na firme - niestety ja bez VATu kupic nie moge.

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Witam
    Mam takie pytanie, czy kupując 5D w Polsce w opakowaniu z nalepką promocyjną, mogę się starać o zwrot tych 300 euro na konto w kraju?

Pozdrawiam

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów