Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: YN-560 II brak wyzwolenia z hotshoe

Uzależniony

Domyślnie Odp: YN-560 II brak wyzwolenia z hotshoe

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    ja sadzilem ze nie musze pisac ze wiem to ale jednak sie mylilem . lampa jest ustawiona w tryb manualny. fotocela dziala tez zgodnie z oczekiwaniami
    W trybie manualnym fotocela nie ma prawa działać. To zwykła lampa studyjna w obudowie reporterskiej i aby jej używać trzeba już coś umieć np.podłączyć do aparatu. Nie łudź się, poza studiem nie przyda się właściwie do niczego.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Odp: YN-560 II brak wyzwolenia z hotshoe

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    W trybie manualnym fotocela nie ma prawa działać. To zwykła lampa studyjna w obudowie reporterskiej i aby jej używać trzeba już coś umieć np.podłączyć do aparatu. Nie łudź się, poza studiem nie przyda się właściwie do niczego.
    Przyda mi się do doświetlania tymczasowo macro bo wyzwolę YN lampą wbudowaną. Druga sprawa z tą fotocelą to skrót myślowy (moja taka przypadłość), miałem na myśli: tak lampa ustawiona na manual a w trybach s1 i s2 fotocela działa zgodnie z oczekiwaniami

No i czy ja wiem czy taka mało przydatna? chociaż mogę teraz od czegoś odbijać to światło po zamocowaniu do aparatu no ale tak jak wspominałem, muszę się jeszcze nauczyć robienia zdjęć z lampą zewnętrzna (zarówno na korpusie jak i w trybie fotoceli)
    Ostatnio edytowane przez Sezamek ; 27-06-2013 o 21:54

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów