Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 35mm F2, 40mm F2.8, 50mm F1.4, a może jeszcze co innego?

Widok wątkowy

Domyślnie 35mm F2, 40mm F2.8, 50mm F1.4, a może jeszcze co innego?

Witam, naczytałem się już dużo tematów, ale mimo to jeszcze nie do końca jestem zdecydowany co wybrać.
    Otóż zacznę od tego do czego potrzebuję szkiełko. Niedługo wybieram się w góry i szukam czegoś szerszego, nie koniecznie od razu szerokokątny obiektyw, na razie posiadam Canona 70-200 F4 oraz Canona 50D.

Miałem jeszcze Falcona 14mm, ale go sprzedałem, gdyż męczył mnie brak af (nawet potwierdzenia ostrości nie było).

Oj trochę zboczyłem z tematu. Skończyłem na górach, właśnie - szukam czegoś mniejszego żebym nie musiał targać, dlatego mam zamiar kupić stałke. Oczywiście później będzie mi ten obiektyw służył do m.in. portretów czy zdjęć rodzinnych.
    Canon 35mm F2 - odrobinę większy kąt oraz nawet w miarę dobre światło. O 40mm F2.8 czytałem, że ma świetny af i lepiej by się nadał niż 50mm F1.4 jeśli chodzi o ogniskową, ale za to owa "pięćdziesiątka" pięknie maluje - ma miększe światło. Patrząc na samą cenę to decydowanie bym brał 40mm i bym miał bliżej do 70-200 f2.8, na którego zbieram.
    Na chwilę obecną skłonny bym był kupić czterdzieche. Co o tym sądzicie?
    Ostatnio edytowane przez manulx ; 19-06-2013 o 20:57

Uprawnienia umieszczania postów