Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Ile zarabia fotograf ślubny za granicą - własne doświadczenia

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Ile zarabia fotograf ślubny za granicą - własne doświadczenia

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    wprawdzie jestem człowiekiem do wynajęcia, ale wszystko ma swoje granice... albo mam swój styl (che wierzyc, że mam ) i tak własnie robię foty, a to co ty mówisz to juz idzie w kierunku fotograficznej prostytucji
    A niby dlaczego? Robisz foty dla kasy, to Klient ma parwo wymagać, fot jakich chce i styl fotoggrafa wg mnie ma tu małe znaczenie...
    Jedni lubią fajerwerski, cukierkowe kolory, małą GO, a inni mogą nie lubieć. Upierszasz się przy swoim, a nie tym czego oczekuje Klienta, nie łapiesz zlecenia.
    W ostatnim DFV jest wywiad z Bryanem Petersonem i on tam fajnym przykład podaje, nawiązujacy do Twojej wypowiedzi, sesji dla UPS

Nadmieniam, że nie focę zarobkowo i nie zamierzam (nie odważyłbym się ), ale wyrażam sowje przemyślenie

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Ile zarabia fotograf ślubny za granicą - własne doświadczenia

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    A niby dlaczego? Robisz foty dla kasy, to Klient ma parwo wymagać, fot jakich chce i styl fotoggrafa wg mnie ma tu małe znaczenie...
    ale to co robie ma sprawiać przyjemnośc, nie mam sie za mistrza w foto slubnym, ale pod materiałem sie podpisuje i nie chce sie go wstydzic, a może nawet kiedys stracic roboty która może prócz kasy dawac radość, bo ktoś zobaczy moje foty z koscioła robione na f/8-11+ lampa na full i na wprost żeby wszystko było widac

żeby było na temat: w Nowym Saczu srednia stawka to 1,2-1,5K (sa za 500zł i są za 2,5K, ale ok.70% to początkujący profesjonaliści za 800-1100zł z lustrem typu XXD lub XXXD i kitem)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 19-06-2013 o 12:16
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów