Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zdjęcia dyplomowe i legitymacyjne - jak zapisać w odpowiednim rozmiarze

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Zdjęcia dyplomowe i legitymacyjne - jak zapisać w odpowiednim rozmiarze

Witam. Zrobiłem w polowych warunkach 2 zdjęcia do dyplomu o wymaganiach 4,5 x 6,5cm , oraz do legitymacji instruktorskich. Z tego co wiem to nie jest ścisle określony ich wyglad, wiec chyba odkryte prawe ucho nie stanowi problemu ? Teraz mam pytanie, jak je zapisać/ przyciac, bym mogl je wywolac w formacie 4,5 x 6,5 cm ?

1.
    2.

Domyślnie Odp: Zdjęcia dyplomowe i legitymacyjne - jak zapisać w odpowiednim rozmiarze

Jeżeli chcesz wydrukowac to sam w domu to wykadruj w Photoshopie na przykład do formatu 4,5x6,5 i ułóż sobie np. 4 sztuki na kartce na jakiej bedziesz drukował i sobie wytniesz.
    A jak chcesz to zanieśc do zakładu tzn do laba to oni sobie sami z tym poradzą

BTW. Ładnie naświetlone twarze jak na "polowe" warunki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Zdjęcia dyplomowe i legitymacyjne - jak zapisać w odpowiednim rozmiarze

Dzieki. Z tylu jest niebieskie przescieradlo, z lewej dalem zwykla lampke zarowkowa , z gory swiatlo ze zwyklej lampy domowej, ktora daje mocno zolte swiatlo, balans bieli ustawilem na swietlowki jak dobrze pamietam i ustawilem lustro z prawej strony zeby odbic swiatlo. Pierwszy raz cos takiego zrobilem i wydaje mi sie ze nawet fajnie wyszlo.
    Do tematu: Jesli wrzuce w photoshopie np 4 zdjecia przyciete do formatu 4,5 x 6,5cm na pusty dokument 10 x 15 cm, to potem bede mial realne wymiary przy wywolaniu zdjec w laboratorium ? Chodzi mi o to, zeby to bylo jak najmniejszym kosztem finansowym.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Robię tak, jak napisałeś w ostatnim akapicie. 2,3,4 zdjęcia przycięte do formatu wymaganego w danym dokumencie i wrzucone do 10x15. Koszt 70 gr w porównaniu do co najmniej kilkunastu.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Jak zmieniam w photoshopie dokument na 10x15 cm to zamiast zmienic mi rowno na 100 na 150mm to zmienia na np 99 x 148 ;s O co w tym chodzi ? Wywolalem zdjecia i jakosc byla tragiczna

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez ormowski Zobacz posta
    Jak zmieniam w photoshopie dokument na 10x15 cm to zamiast zmienic mi rowno na 100 na 150mm to zmienia na np 99 x 148 ;s O co w tym chodzi ? Wywolalem zdjecia i jakosc byla tragiczna
    Rozdzielczość na zdjęciu musi odpowiadać rozdzielczości na składance zdjęć jak kolega wyżej napisał i wtedy jest ok

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

A przy jakiej rozdzielczości? Może poszło 72 dpi.
    |CANON FF|

JA ost sobie robiłem fotę, i dałem 14zł za 4 sztuki(tak wiem pewnie powiecie że drogo) ale dałem nie ucinany plik zdjęcia z puszki w pełnej rozdziałce do fotolabu i babeczka sama to wykadrowała do 4,5x6,5 i gra gitara

Uprawnienia umieszczania postów