Witam,
Czy jest jakiś gotowy profil do photoshopa do poprawy zdjęć ? Zmiany nasycenia kolorów barwy itp ?
Witam,
Czy jest jakiś gotowy profil do photoshopa do poprawy zdjęć ? Zmiany nasycenia kolorów barwy itp ?
Istnieją presety do np. lightroom-a, ustawienia do ACR no i w samym photoshopie akcje... Tylko to wszystko można traktować bardziej jako taki punkt wyjścia, który i tak trzeba skorygować w zależności co jest na zdjęciu i jak samo zdjęcie zrobiliśmy. Nie zawsze efekt, który uzyskujemy jest efektem zamierzonym. Akcje do ps i presety do lightroom można poszukać w sieci, są płatne i darmowe. Tak czy inaczej lepiej nauczyć się robić to wszystko samemu, bo "magicznego' guzika żaden program nie posiada.
5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT
Są różne akcje do Photoshopa które można znaleźć w sieci (wystarczy poszukać) ale uniwersalnej nie znajdziesz bo jej nie ma, każde zdjęcie wymaga indywidualnego podejścia.
Akcji jest sporo to prawda, jednak za te najciekawsze często trzeba sporo zapłacić.
Nahlepiej samemu sobie stworzyć kilka akcji, profili. A później wprowadzać tylko drobne poprawki:rolleyes:
Wysłane z Sony Xperia S
"Wiem co mówię, mówię co wiem. Dużo wiem, więc dużo mówię"