Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Domowe studio,proszę o porady.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Domowe studio,proszę o porady.

Możliwości z jedną lampą i blendą jest dużo.
    wpisz w google: photo lighting setup with one light

6 simple lighting setups for shooting portraits at home (plus free cheat sheet) | Digital Camera World - page 7
    10 Ways to Shoot Stunning Portraits With Only One Light
    The Basics of a One Light Setup: A Lighting Tutorial

Dobrze zaczniesz jak troche poczytasz i podejzysz, bedzie wtedy łatwiej

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Cytat Zamieszczone przez Qbańczyk Zobacz posta
    Jaki wyzwalacz kupiłeś ?
    Hahnel,tak nazywa sie firma....

http://www.hahnel.ie/index.cfm?page=...s&id=64&pId=64

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Możliwości z jedną lampą i blendą jest dużo.
    wpisz w google: photo lighting setup with one light

6 simple lighting setups for shooting portraits at home (plus free cheat sheet) | Digital Camera World - page 7
    10 Ways to Shoot Stunning Portraits With Only One Light
    The Basics of a One Light Setup: A Lighting Tutorial

Dobrze zaczniesz jak troche poczytasz i podejzysz, bedzie wtedy łatwiej
    Na to nie wpadlem zeby tak w google wpisac....dzieki wielkie!
    Ostatnio edytowane przez poli_x ; 25-06-2013 o 09:51

Witam na forum

Czy lampę DM2 400 Jinbei FreePower można synchronizować w HSS za pomocą wyzwalaczy lub fotoceli?

Coś już napisał
    Miasto
    Irlandia/Polska

Panowie i Panie trzeba mi zmiękczyć cienie, walenie lampą po suficie czy ścianach nie daje mi "delikatnego" światła na twarz, domyślam się że potrzebuje więc softbox, czy 60x90 szybki montaż będzie uniwersalnym rozwiązaniem i czy 430ex ii podoła z tak dużym softboxem?
    Do połączenia tego w całość potrzeba mi będzie Uchwyt, mocowanie BOWENS do lamp reporterskich WSSX-FP-LS - sklep Fripers.pl i statyw.
    Dobrze kombinuje?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez poli_x Zobacz posta
    Panowie i Panie trzeba mi zmiękczyć cienie, walenie lampą po suficie czy ścianach nie daje mi "delikatnego" światła na twarz, domyślam się że potrzebuje więc softbox, czy 60x90 szybki montaż będzie uniwersalnym rozwiązaniem i czy 430ex ii podoła z tak dużym softboxem?
    Do połączenia tego w całość potrzeba mi będzie Uchwyt, mocowanie BOWENS do lamp reporterskich WSSX-FP-LS - sklep Fripers.pl i statyw.
    Dobrze kombinuje?
    Mocowanie może być, choć lepsze jest Quantuum. Softbox 60x90 za duży do tej lampy - weź coś mniejszego, może być kwadrat. Albo zajrzyj do działu z reporterskimi softboxami w tym sklepie - tam masz softboxy razem z uchwytem, tylko do nich w zasadzie nie zamocujesz potem innych modyfikatorów, więc miej to na uwadze.
    A tak w ogóle, to świecenie przez zwykłą blendę rozpraszającą lub parasolkę rozpraszającą da ci możliwości kilku różnych softboxów.
    Ostatnio edytowane przez Kuba1 ; 30-06-2013 o 17:30

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    A tak w ogóle, to świecenie przez zwykłą blendę rozpraszającą lub parasolkę rozpraszającą da ci możliwości kilku różnych softboxów.
    No nie bardzo, bo męcz się z montowaniem blendy przed lampą*jej odległością oraz rozchodzeniem się światłem od niej odbitym. W softboxie nic Ci bokami nie ucieka. Parasolka też ma swoją*charakterystykę pracy i nie zastąpi Ci softobxa lub octaboxa z prawdziwego zdarzenia.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Matick7 Zobacz posta
    No nie bardzo, bo męcz się z montowaniem blendy przed lampą*jej odległością oraz rozchodzeniem się światłem od niej odbitym.
    Zależy co kto czerpie z fotografii - jeśli jej nauka ma być męką, to faktycznie lepiej kupić gotowe zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez Matick7 Zobacz posta
    W softboxie nic Ci bokami nie ucieka. Parasolka też ma swoją*charakterystykę pracy i nie zastąpi Ci softobxa lub octaboxa z prawdziwego zdarzenia.
    Prawda to - żadna marchew nie jest w stanie zastąpić prawdziwego ziemniaka, oraz żadna porzeczka (nawet ta czerwona) nie zastąpi truskawki.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Witam na forum

Czy lampę DM2 400 Jinbei FreePower można synchronizować w HSS za pomocą wyzwalaczy lub fotoceli?
    Tak, DM2 z wyzwalaczem YN622C synchronizuje w trybie HSS beż żadnego problemu. W ogóle z tego co wiem wszystkie lampy Jinbeia dają radę.

Cytat Zamieszczone przez Ulisses Zobacz posta
    Tak, DM2 z wyzwalaczem YN622C synchronizuje w trybie HSS beż żadnego problemu.
    Coś mi się wydaje, że tak nie jest. Jak będę miał więcej czasu zrobię test.

"Wyzwalacze YN622C pozwalają również synchronizować błysk lampy dla bardzo krótkich czasów w trybie HSS. Maksymalny czas synchronizacji wynosi 1/8000s dla lamp umożliwiających uzyskanie takich czasów (większość lamp reporterskich / systemowych oraz niektóre modele lamp studyjnych, w przypadku pozostałych lamp jest to zazwyczaj 1/250s)." via fripers.pl Tutaj u Patryka Morzonka jest test tych wyzwalaczy.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów