Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 136

Wątek: fotografowanie na ślubie w towarzystwie kamerzysty

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: fotografowanie na ślubie w towarzystwie kamerzysty

A piszesz to, bo sprawdziłeś czy tak teoretyzujesz ?
    Ostatnio na digital rev tv Lok powiedział, że robią filmy 50 fps i ustawia czas naświetlania 1/50, przez co musi używać fadera... Zakładam, że on się trochę zna... Ale wydaje mi się to nawet logiczne, że takie lekko rozmyte może wyglądać lepiej niż w 100% ostre ujęcia. Bardziej miękko i naturalnie.

To jak z renderami. Jak się robi ruch kamery to trzeba potem jej ścieżkę zmiksować z lekkim szumem, żeby leciutko drgała. Efekt jest bardziej naturalny.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 25-09-2013 o 14:03

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Czyli teoretyzujesz - jak zwykle zresztą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Ale to prawda, stopklatka ********** i na wydruku na papierze foto widać, że to wielka lipa.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-09-2013 o 18:46 Powód: Proszę nie robić tu forum onetu!

Miasto
    Pod Tatrami

Na papierze jest lepiej niż na kompie, a można zrobić tak że na kompie jest bardzo przyzwoicie. Oczywiście zależy to od kilku czynników ale zapewniam że da się. Zwłaszcza że wybór materiału jest na ogół kolosalny .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    większej bzdury dawno tu nie przeczytałem...
    sprecyzuj...
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał

Myślę jednak, że prawie każde zdjęcie wykonane aparatem będzie zdecydowanie lepsze od stopklatki. Ponadto proporcje stopklatki (16:9) i mała rozdzielczość pionowa (1080) powodują, że obrazek trzeba dokadrować i powiększyć, by wszedł na pionową okładkę (13x18), dlatego jakość spada. Zdjęcie natomiast na dzieńdobry ma proporcje 3:2 i o wiele większą pionową rozdzielczość...
    Nie wiem, co trzeba brać, by twierdzić, że stopklatka może być tak samo dobra, jak zdjęcie.
    Dla osób, które filmują aparatami faktycznie jest nieco łatwiej, choć gdy przechodziłem ten etap, jakoś nigdy nie miałem czasu, by jeszcze cykać foty. Choćby z tego powodu, że musiałbym zdemontować sprzęt i siebie ze steadycamu, przyłożyć do oka itp. co też zabiera sporo czasu...

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez maviozo Zobacz posta
    Myślę jednak, że prawie każde zdjęcie wykonane aparatem będzie zdecydowanie lepsze od stopklatki.
    W dużym uproszczeniu jest jak piszesz ale my przecież nie piszemy tu o leszpości kamery nad aparatem w kwestii robienia zdjęć.
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

A jednak poprzednia wypowiedź sugeruje, że o tym też piszemy no ale ja już swoje powiedziałem, wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

ja chyba zacznę zawierać w umowie wpis: brak kamerzysty = rabat 10%

--- Kolejny post ---

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    Na pewno łatwiej się pracuje i efekt od strony fotograficznej lepszy, np. czyste kadry, ale trzeba być człowiekiem, jakoś współpracować, pomagać i uszanować wybór młodych - chcą zdjęcia i film. Ja przy rozmowie podczas podpisywania umowy mówię, że zawsze gdy imprezę rejestruje ekipa foto i video nie mogą oni dać materiału o 100%jakości. Wynika to z całkowicie innej natury tych dwóch mediów. Zawsze ktoś komuś wejdzie, zasłoni, popsuje światło itd. Trzeba z tym żyć i po prostu uznać za część reportażu. Najlepiej jakby młodzi ograniczyli się do wyboru tylko zdjęć lub tylko filmu
    Miłego dnia
    moja www

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów