Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Tokina nowe obiektywy

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Tokina nowe obiektywy

budowa pancerna,to duże i ciężkie szkło,soczewka wypukła
    tak z dwa razy większy od 17-40 ale obrazkiem moim zdaniem bije szerokie zoomy L

A jak af?
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez marjo Zobacz posta
    16-28 f2.8 dla FF
    Idzie krytyka, canon/nikon wiedzą że część osób robi zdjęcia 16-35/2.8 do kotleta(jak ja sezonowy kotleciarz) i reportaże, wie jak łatwo pierdyknąć o soczewkę w tłumie, pozwala na podpięcie filtra, tu się nie da, brak tych 7mm na końcu, cena w tym przedziale cenowym to już ma średnie znaczenie, więc pozostaje ten obiektyw dla pstrykaczy krajobrazów, czyli dla mnie trochę za bardzo przycieli zasięg odbiorców, co nie znaczy że szkło złe, ale mogło by być lepsze

Coś już napisał

Podoba mi się to próbne foto! Ktoś już recenzował? Cena to 2500 za 16-28 2,8 bo ten interesuje mnie bardziej Przy zamontowanej osłonie i ostrożności na weselu raczej nic mu się nie stanie. Używam czasem 8mm samyanga i on jak wiadomo ma wypukłe szkło ale też osłonę zakrywam dłonią jak przechodzę obok roztańczonych ludzi, dbam i jest bezpieczny

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów