Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: 5D mark II, TAMRON 28-75 f/2.8 XR Di - ERROR 01

Mieszany widok

Domyślnie Odp: 5D mark II, TAMRON 28-75 f/2.8 XR Di - ERROR 01

Cytat Zamieszczone przez Karolinna Zobacz posta
    Ok, izopropanol przyszedł, jak mam to wyczyścić? czy wystarczy patyczkiem higienicznym do uszu zanurzyć w izo.. i przetrzeć styki? trzeba wycierać do sucha? czy plastik który jest blisko styków może być tym zmoczony czy uważać?
    Tak jak piszesz, zwilżyć patyczek, przetrzeć.
    Plastikowi nic się nie stanie, a izopropanol i tak szybko odparuje ze styków.

Dopiero zaczyna

Witam ponownie,
    Nic to nie dało.... po dokładnym przetarciu styków zarówno w body jak i w obiektywie problem pojawia się nadal... przy różnych ustawieniach pojawia się ten błąd... dodatkowo podpiąłem obiektyw do innego body (400d), i robię już chyba z 200-tne zdjęcie i takiego problemu na razie nie ma.... dodatkowo ostatnio zauważyłem, że podczas tego błędu lustro w body takjakby zawiesza się na chwile ( jest to taki odgłos jakby ustawiony był długi czas. np. 3 sek.... i po tym wyświetla się błąd 01)...

Już zgłupiałam, bo na innych obiektywach (canona) nigdy takiego błędu nie było tylko na tym tamronie..... czy to może coś z body? firmware też był wgrywany jakoś w marcu.... o co chodzi... ??

Dopiero zaczyna

Mam zatem inne pytanie... jak można kulturalnie zepsuć ten obiektyw tak żeby serwis nie uznał mojej winy? Bo widzę, że innej rady nie będzie..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów