Jakiś starszy Eizo, ale dramatu nie ma. Co do obróbki, lubię takie pastelowe tonacje, klienci też. Co złego z obróbką?
Jakiś starszy Eizo, ale dramatu nie ma. Co do obróbki, lubię takie pastelowe tonacje, klienci też. Co złego z obróbką?
Masa czerni w kadrze, to powoduje ze radosny charakter tego reportazu traci swoja istote i oglada sie te zdjecia jak z jakiejs ceremonii rozwodu, albo stypy.
Dajesz tak ogromna winiete, ze moje pierwsze wrazenie bylo cos na zasadzie "brudne to zdjecie, czy mi sie wydaje?"
Pastelowa kolorystyka? no ok.. sa gusta i gusta, tego sie nie komentuje, aczkolwiek mi osobiscie nie podoba sie taka forma kolorystyki, bo nadaje zdjeciom smutnego charakteru.
Radosc, to kolory - smutek to szarosc
Pozdro
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Dziwne miny uwieczniasz na zdjęciach. 2, 3, 4, 5 ja bym czegoś takiego klientowi nie pokazał.
Za bardzo czarne. zero szczegółów w cieniach. Kadry ok ale obróbka do mnie nie przemawia
dziękuję za konstruktywną krytykę![]()
zgadzam się że wiele fajnych kadrów. ale bardzo przesadzone przede wszystkim rozjasnianie tematu zdj.
Nie, telewizor z lat 80' wpięty do kompa.
Dla mnie to są (w miarę) pastelowe tonacje (na szybko, losowe z neta, nie mojego autorstwa):
Romantic living room | digart | digart.pl
Breathe Me | digart | digart.pl
zuz | digart | digart.pl
W Twojej obróbce są duże kontrasty, zbyt głębokie czernie i ponura kolorystyka. Zdjęcia są ciemne, miejscowe rozjaśnianie kompletnie nieudane i obwódki wyglądają słabo. Przepalone niebo ściągane do szarej plamy też wygląda źle.
to z papieżem mega, dobra satyra, działa jak powinno