Nie fotografuję ślubów, więc oceniam amatorskim okiem:rewelacyjne nr5 (do wykadrowania tylko prawa krawędź z kawałkiem kogoś bo odciąga uwagę), super 12.gratulacje
Jak dla mnie przesadzona obróbka i brak spójności serii w tej kwestii.
Numeruj zdjęcia.
Wybrałem 15 zdjęć (bo tyle mogłem) z całego reportażu. Do oceny są zdjęcia (kadr, tajming, obróbka, perspektywa, wątek)
Trzy ostatnie zdjęcia kojarzą mi się raczej z pogrzebem ... taką jakąś dziwną atmosferę czuć ...
Ludzie na pogrzebach raczej się nie uśmiechają (ostatnie zdjęcie) i raczej ubrani są na czarno, fakt: parasole i deszcz mógł zrobić mroczny klimat (ale bez przesady) ..
Co do uśmiechów na pogrzebie .... kiedyś oglądałem fotoreportaż mojego kolegi z tej smutnej uroczystości ... oprócz najbliższej
rodziny, pozostali uśmiechali się dosyć często / zastanawiające/ . Co do czarnych ubrań - trochę ich tam jest i ogólnie czarnego
koloru teżNo i ja po prostu tak odczuwam atmosferę tych zdjęć - skojarzenie mam jednoznaczne.
Mina chłopca na jednym ze zdjęć - bezcenna![]()
Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 16-06-2013 o 22:10
nie no, clipping w cieniach, garniaki to jedna wielka czarna plama bez szczegółów. 3 mi się nie podoba,kadr. w 6 obróbka imho bez sensu - rozświetlałeś tą osobę w centrum kadru, a resztę zostawiłeś? jakoś tak mi się nie podoba...
ebe ebe
kadry nawet nawet, ale obrobka tragiczna.
na jakim monitorze to obrabiales?
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/