Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Robal pod matówką

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Robal pod matówką

Cytat Zamieszczone przez RHF Zobacz posta
    Co do AF, to czujniki są na dole komory lustra więc tu nic nie powinno się dziać. Natomiast to drugie, to płytka z punktami autofocusa ( AF points indicator plate ) i mogłeś ją przemieścić lub jakoś zabrudzić. W serwisie zapewne wyczyszczą i ustawia w odpowiednim miejscu.
    Troche mnie uspokoiłes . Nie jestem ekspertem jeśli chodzi o budowe lustrzanki, znalazłem info że matówka służy do ustawiania i kontroli ostrości więc się wystraszyłem i wolałem zapytać tutaj. Powiedzcie jeszcze odnośnie tego podświetlenia puntków fokusa widzianych przez wizjer, jasno i wyraźnie bo chce mieć pewność że nie spotka mnie przykra niespodzianka jak założe obiektyw z AF: czy to że te punkty świecą słabiej a jeden w ogóle nie świeci będzie miało jakiś wpływ na samo robienie zdjęć lub prace AF ? Bo jeśli pod względem technicznym wszystko będzie sprawne to mi to nie przeszkadza że słabiej świecą te punkty albo że sa paprochy i rysa na matówce, od zawsze jakiś mikroskopijny syfek tam siedzi, kiedyśtam sie zaniesie do serwisu żeby przeczyścili.

----------------------------

Przynajmniej się dowiedziałem że to co czyściłem z resztek jedzenia to nie był spód pryzmatu tylko płytka z punktami AF
    Ostatnio edytowane przez Kotwica we wodzie ; 16-06-2013 o 17:25

Uprawnienia umieszczania postów