Tak, chłopak stara się o dotację. I nie wiem dlaczego nazwałeś to "wyciąganiem". Przypominam, że temat założyłem z prośbą o pomoc w wyborze aparatu i obiektywu a nie prawieniu morałów.
Tak, chłopak stara się o dotację. I nie wiem dlaczego nazwałeś to "wyciąganiem". Przypominam, że temat założyłem z prośbą o pomoc w wyborze aparatu i obiektywu a nie prawieniu morałów.
Może pił, może nie pił. Nie wiem
Jakieś propozycje jeszcze chłopaki ?? Czy stawiać na xxxD + 50mm 1.4 ?
Jest sens w robieniu takich zdjęć. Wiadomo że produkt wygląda dużo lepiej jak jest zdjęcie porządnie zrobione (np. przykład elementów identyfikacji która miałaby być sprzedawana np. Au Brand Identity on Behance, czy też nawet zwykłej potrawy (np. zdjęcia z Kwestia Smaku - Wyjątkowo na co dzień - Przepisy kulinarne ). Każdą pracę można wykonać albo słabo (słabe podejście w stylu kup pakiet do 3dmax (12k?) czy prezentuj produkty na tablecie), albo dobrze (jak na załącznikach)
"ulotki wizytkowki (MOO | Custom Business Cards, MiniCards, Postcards and more... | moo.com), kartyki okolicznosciowe (ajdoo / DIY wedding invitations) , materiały drukowane (dużo jest materiałów drukowanych), w celu prezentacji produktow oraz podniesienia jakosci sprzedawanych materialow drukowanych"
He he, jeśli chodzi o zakup sprzętu, to najlepiej tu doradził Cichy. To, czy nastąpibędzie zależeć wyłącznie od wiedzy i umiejętności osoby wykonującej zdjęcia.przygotowywanie zdjęć wykonywanych produktów i projektów, mających na celu podniesienie ich wizerunku
Sprzęt zaproponowany przez autora wątku również nada się doskonale do tego zadania, jak i do zdjęć wakacyjno-spacerowych. Z tym, że do "podnoszenia wizerunku" od razu proponuję dokupienie pierścienia makro i jakichś książek poza dotacją.
Mój znajomy, któremu aparat jest potrzebny do ... "ogólnie przygotowywanie zdjęć wykonywanych produktów i projektów, mających na celu podniesienie ich wizerunku, oraz w celu prezentacji ich przyszłym potencjalnym klientom", tj robi ulotki, wizytowki i takie tam różne reklamy oprócz xxxD ma jeszcze obiektyw 55-250 IS i jest przeszczęśliwy.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.