Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: sprzęt do 3-4 k - grafik, proszę o pomoc

Dopiero zaczyna Awatar KriStyle
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: sprzęt do 3-4 k - grafik, proszę o pomoc

Tak, chłopak stara się o dotację. I nie wiem dlaczego nazwałeś to "wyciąganiem". Przypominam, że temat założyłem z prośbą o pomoc w wyborze aparatu i obiektywu a nie prawieniu morałów.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez KriStyle Zobacz posta
    W celu: "ulotki wizytkowki, kartyki okolicznosciowe, materiały drukowane, w celu prezentacji produktow oraz podniesienia jakosci sprzedawanych materialow drukowanych"
    Tak mi napisał
    To prawie tak, jakby skanował wydrukowane zdjęcie mając plik, z którego było to zdjęcie wydrukowane.
    Chyba kolega kawy jeszcze nie pił że tak kombinuje.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar KriStyle
    Miasto
    Gdynia

Może pił, może nie pił. Nie wiem

Jakieś propozycje jeszcze chłopaki ?? Czy stawiać na xxxD + 50mm 1.4 ?

Bywalec

W celu: "ulotki wizytkowki, kartyki okolicznosciowe, materiały drukowane, w celu prezentacji produktow oraz podniesienia jakosci sprzedawanych materialow drukowanych"
    Tak mi napisał
    Niech sobie kupi Tablet i na nim pokazuje swoje produkty.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Uzależniony

Czy stawiać na xxxD + 50mm 1.4 ?
    Pomijając kwestię sensu robienia takich zdjęć, zastanów się czy do zdjęcia wizytówki potrzebna jest płytka GO i czy wystarczy ostrość od 45cm?

Jest sens w robieniu takich zdjęć. Wiadomo że produkt wygląda dużo lepiej jak jest zdjęcie porządnie zrobione (np. przykład elementów identyfikacji która miałaby być sprzedawana np. Au Brand Identity on Behance, czy też nawet zwykłej potrawy (np. zdjęcia z Kwestia Smaku - Wyjątkowo na co dzień - Przepisy kulinarne ). Każdą pracę można wykonać albo słabo (słabe podejście w stylu kup pakiet do 3dmax (12k?) czy prezentuj produkty na tablecie), albo dobrze (jak na załącznikach)

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez bcwk Zobacz posta
    czy też nawet zwykłej potrawy
    Nikt tutaj nie wspominał o zdjęciu potrawy czy też innych zdjęciach potrzebnych jako materiał do wykonania ulotki.

"ulotki wizytkowki (MOO | Custom Business Cards, MiniCards, Postcards and more... | moo.com), kartyki okolicznosciowe (ajdoo / DIY wedding invitations) , materiały drukowane (dużo jest materiałów drukowanych), w celu prezentacji produktow oraz podniesienia jakosci sprzedawanych materialow drukowanych"

Uzależniony

He he, jeśli chodzi o zakup sprzętu, to najlepiej tu doradził Cichy. To, czy nastąpi
    przygotowywanie zdjęć wykonywanych produktów i projektów, mających na celu podniesienie ich wizerunku
    będzie zależeć wyłącznie od wiedzy i umiejętności osoby wykonującej zdjęcia.
    Sprzęt zaproponowany przez autora wątku również nada się doskonale do tego zadania, jak i do zdjęć wakacyjno-spacerowych. Z tym, że do "podnoszenia wizerunku" od razu proponuję dokupienie pierścienia makro i jakichś książek poza dotacją .

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Mój znajomy, któremu aparat jest potrzebny do ... "ogólnie przygotowywanie zdjęć wykonywanych produktów i projektów, mających na celu podniesienie ich wizerunku, oraz w celu prezentacji ich przyszłym potencjalnym klientom", tj robi ulotki, wizytowki i takie tam różne reklamy oprócz xxxD ma jeszcze obiektyw 55-250 IS i jest przeszczęśliwy.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów